Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Veltins-Arena
Bilbao scoort vier keer in Gelsenkirchen
Tomas Taecke

Schalke 04 is in eigen huis met 2-4 onderuit gegaan tegen het sterke Athletic Bilbao. Twee doelpunten van Raul werden ongedaan gemaakt door twee treffers van zijn landgenoot Llorente.

Net als tegen FC Twente in de achtste finales, kwam Schalke ook in de kwartfinale in eigen huis op achterstand. Na twintig minuten spelen werkte Llorente in de herneming de openingsgoal tegen de netten.

Twee minuten later stelde Schalke orde op zaken. Raul bracht van dichtbij de bordjes in evenwicht. Na de pauze was het opnieuw Raul die de Koningsblauwen op voorsprong schoot.

Wat mijn landgenoot kan, lukt mij ook dacht Llorente. Een kwartier voor inrukken bracht hij de wedstrijd met zijn tweede doelpunt opnieuw in evenwicht. Het werd nog erger voor de club van Huub Stevens: Da Marcos tekende kort voor tijd namens de Spanjaarden het winnende doelpunt aan (2-3).

In de absolute slotfase nam Muniain het laatste sprankeltje hoop van Schalke weg (2-4). Nadat ze eerder Manchester United uitschakelden, zetten de Basken vanavond een enorme stap richting halve finales.