Datum: 29/09/2011 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard maakt Europese hattrick rond
Standard maakt Europese hattrick rond
Foto: © SC

Na Anderlecht en Club Brugge heeft ook Standard zijn Europese wedstrijd gewonnen. Drie op drie in de Europa League dus en een goede zaak voor de coëfficient. De Rouches speelden geen grootse partij, maar legden met goals van Seijas, Felipe en Kanu een zwak Kopenhagen over de knie.

Johan Walckiers in Sclessin

Standard begon tegen Kopenhagen met een onuitgegeven elftal. Zo stond Leye deze keer eens diep in de spits met Berrier in zijn rug. Buzaglo en Seijas bevolkten de flanken. De Rouches lieten zich echter niet intimideren door de stevige Denen, want al in de openingsminuten pakte Leye uit met een paalscherend schot.

Saaie bedoening
De spelers hadden hun tactisch lesje goed geleerd, want achteraan klopte alles als een bus. Felipe en Kanu staken spitsen Santin en N'Doye in hun achterzak waardoor Kopenhagen verplicht was de bal achteraan rond te spelen. Eenmaal over de middenlijn werden ze opgewacht door een rood-witte muur van verbeten Luikenaars.

Vooraan maakte Standard echter bijzonder weinig klaar. Berrier kon met een vallend schot toch nog één waarschuwing verzenden, maar dat was het dan ook. Standard kwam tevens eens goed weg toen een doelpunt van Claudemir werd afgekeurd omdat twee van zijn ploegmaats nog in de baan van het schot buitenspel stonden. Het was echter zeker geen grootse bedoening en de rust werd door de Luikse supporters dan ook begroet met een striemend fluitconcert.

Standard los na rust
Tijdens de rust ging José Riga dan ook maar in op de eis van de supporters om Mémé Tchité op het veld te zetten. En met hem in de ploeg ging er direct meer gevaar uit van de thuisploeg. Spijtig genoeg voor hem kende Berrier zeker niet zijn beste dag en waren de goede inspeelpasses dus zeldzaam.

Maar als het zo niet lukt, dan maar eens in één tijd proberen moet Seijas gedacht hebben. De Venezolaan kreeg de bal op één of andere manier (hij weet zelf nog niet hoe) door Tchité toegespeeld en nam de bal in één tijd op de slof waarna het leren kleinnood in de hoek verdween.

Centrale verdedigers doen Sclessin daveren
De trein leek vertrokken en Standard speelde meer bevrijd. Van Damme kon een aantal keer dreigen met het hoofd, maar het was uitgerekend verdediger Felipe die Sclessin nog eens deed daveren. Na een hoekschop van Berrier kwam de bal bij de Braziliaan en deze joeg hem hoog in doel vanuit een scherpe hoek. Standard zat op rozen zonder echt indrukwekkend te spelen. Kopenhagen leek dan ook op geen enkel moment bij machte om de Luikenaars te verontrusten.

Integendeel, Standard scoorde nog een derde goal via die andere centrale verdediger, Kanu. Nogmaals na een hoekschop van Berrier, maar Kanu ramde de bal er wel in met het hoofd. Een geslaagde Europese avond voor alle Belgische teams die nu allemaal aan kop van hun groep staan.

Herbeleef Standard - FC København

Vooraf