Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stadio Olimpico
Fenerbahçe stoot door na gelijkspel op Lazio
Conrad Grayson

SS Lazio kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Fenerbahçe en is daarmee uitgeschakeld. De Turken stoten door naar de halve finale van de Europa League, na winst in de heenwedstrijd.

De gladiatoren uit Rome speelden het duel niet in eigen huis. De biancocelesti werden door de UEFA gestraft wegens het racistische gedrag van de fans tijdens en na de wedstrijd tegen Mönchengladbach. Voorzitter Lotito was niet te spreken over de straf, omdat de club niet verantwoordelijk kan zijn voor wat een heel klein deel van de fans uitspoken.

Bedrijvige Hernanez

Lazio moest winnen, want ze hadden een 2-0 achterstand op te halen. Na 12 minuten was Hernanez even gevaarlijk met een vrije trap, maar hij besloot op doelman Demirel. Enkele minuten later kwam diezelfde Hernanez opnieuw dreigen na een korte hoekschop, maar over het algemeen bleven zijn doelpogingen vrij onschuldig.

Een zwak Fehnerbahçe lag duidelijk onder en kon pas na 20 minuten een eerste keer komen opzetten. Het schot op doel belandde naast. Lazio-spelers Candreva en Edinson wisten nog enkele keren gevaarlijk te zijn, maar tevergeefs. Kort voor de rust schoot Hernanez vanuit de tweede lijn op doel. Doelman Demirel moest lossen, maar Lazio-aanvaller Kozak geraakte niet op tijd bij de bal.

Sterke tweede helft Lazio

Er vielen na 45 minuten geen doelpunten. Lazio was de sterkste ploeg en ging voortdurend op zoek naar de verdiende voorsprong, terwijl Fenerbahçe zich grotendeels beperkte tot verdedigen en vooral loerde op de counter. Na de rust was het opnieuw al Lazio dat de klok sloeg. Toch bleven de Turken snel en gevaarlijk in de omschakeling.

Lulić gaf de Romeinen in de 60ste minuut wat hoop door te scoren na een betwistbare vrije trap. Lazio ging nadien helemaal op zoek naar het tweede doelpunt, maar nog geen kwartier later nam de Turk Erkin alle hoop weg door de bordjes weer gelijk te hangen, 1-1.

Dat was ook meteen de einduitslag. Lazio ligt uit de Europa League en Fenerbahçe weet zich te plaatsen voor de halve finale na een moeizame wedstrijd.