cluClub Brugge
newNewcastle United
Datum: 08/11/2012 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Club geeft dubbele voorsprong prijs tegen Newcastle
Tomas Taecke
| 0 reacties
Club geeft dubbele voorsprong prijs tegen Newcastle
Foto: © SC

Club Brugge en Newcastle hebben de punten na een opwindende wedstrijd gedeeld (2-2). Blauw-zwart leidde al snel met 2-0 maar nog voor de pauze maakten de bezoekers de dubbele achterstand ongedaan.

Tomas Taecke en Johan Walckiers in Brugge

Interim-coach Philippe Clement liet Buysse en Tchité op de bank. Figueras en Almeback vormden het centrale duo, Hoefkens en Hogli waren de flankverdedigers.  Voorin werd Bacca ondersteund door Trickovski en Lestienne. Aan de overzijde ontbraken heel wat grote namen. Newcastle kon geen beroep doen op de geblesseerde Demba Ba, verder bleven Cabaye, Cissé en Santon opzij. Gutierrez en Ben Arfa reisden zelfs niet af naar Brugge. Met het oog op de volgende ronde en een Europese lente had Club Brugge absoluut een driepunter nodig tegen de Noord-Engelse topclub.  In een evenwichtig wedstrijdbegin ging doelman Krul al snel in de fout, maar Bacca kon niet optimaal profiteren. Even later nam Donk het leer meteen op de slof maar ook hij kende geen succes. Club startte zeker niet slecht, maar Jorgacevic moest op het kwartier wel een tegendoelpunt voorkomen. Shola Ameobi lanceerde Obertan, de Servische doelman pakte uit met een heerlijke redding.

Club snel op rozen

Aan de overzijde was Trickovski wel trefzeker. Donk verstuurde de lange bal, de Macedoniër rondde knap af. Club stond al snel 1-0 voor na een opwindend openingskwartier. Blauw-zwart ging vol door en vond al snel een onverhoopte tweede goal. Het leer belandde centraal voor doel bij Jorgensen, die de bal vakkundig in de benedenhoek binnen trapte (2-0). Blauw-zwart gooide de dubbele voorsprong bijna te grabbel toen Marveaux kort na het tweede Brugse doelpunt een open kans onbenut liet. Op het halfuur kwam Jorgacevic nog eens gepast tussen op een goeie kopbal van Obertan. Kort voor de pauze slikte Club toch een tegendoelpunt. Anita nam de afvallende bal ineens op de slof en zag hoe die in de verste bovenhoek verdween. En het werd nog erger voor de thuisploeg: op slag van rust zorgde de doorgebroken Shola Ameobi voor de 2-2-ruststand.

Clement bracht met Tchité een tweede spits binnen de lijnen, Trickovski bleef achter in de kleedkamer. De maker van het tweede bezoekende doelpunt was ook na de pauze meteen gevaarlijk. Op hoekschop kopte Ameobi van dichtbij maar net over. Eén minuut later legde de boomlange spits Figueras in de luren. Jorgacevic pakte uit met een fantastische redding en voorkwam zo de achterstand. Club kreeg een halve kans via Tchité, maar was verder een schim van het team dat in het eerste bedrijf op het veld stond. Net voorbij het uur kreeg Bacca wel een goeie kans, maar Krul redde de meubelen. Even later kon de Colombiaan blauw-zwart op voorsprong koppen maar ook nu verzuimde hij. Club putte moed uit de doelkansen en kwam opnieuw in de wedstrijd.

Newcastle herstelt het evenwicht

Een kwartier voor inrukken bracht Pardew Cabaye binnen de lijnen. De Franse spelverdeler liet zich meteen opmerken met een fantastische vrijschop tegen de dwarsligger. De reactie van Club mocht er zijn: met een rake kopbal dwong Tchité de bezoekende doelman tot een schitterende parade. Beide teams gingen vol voor de winst en waren er elk om beurt ook heel dicht bij. De volgende kans was voor Vadis maar opnieuw stond Krul in de weg. Clement liet Lagrou nog debuteren, maar de stand bleef ongewijzigd. De scheidsrechter liet doorspelen wanneer Tchité in de grote rechthoek neergetrokken werd en ook Jorgensen was nog dicht bij de winning goal. Club moet vrede nemen met een puntendeling en tracht komende zondag op bezoek bij Anderlecht de wederopstanding pas echt in te luiden.
 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Høgli Tom 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Almebäck Michael 90' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Odjidja Vadis 90' -
Donk Ryan A 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Trickovski Ivan 90' -
Bacca Carlos 90' -
Lestienne Maxime 90' -

Newcastle United Newcastle United

  Speler G Beoordeel
Krul Tim 90' -
Anita Vurnon 90' -
Williamson Mike James 90' -
Coloccini Fabricio 90' -
Tavernier James Henry 90' -
Marveaux Sylvain 90' -
Tiote Cheik Ismael   90' -
Bigirimana Gael 90' -
Ameobi Sam 90' -
Ameobi Shola 83' -
Obertan Gabriel 90' -
  Bank G Beoordeel
Amalfitano Romain 7'  
Herbeleef Club Brugge - Newcastle United