Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Genk is groepswinnaar na gelijkspel
Robby Morren

Racing Genk heeft de groepsfase van de Europa League ongeslagen afgesloten. Met een onuitgegeven elftal bleven de Limburgers overeind tegen Basel. Na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord en zo heeft Genk de groepswinst op zak.

Robby Morren in Genk

Voor deze partij roteerde Mario Been, tegen zijn gewoonte, wel. Buffel, Gorius, Monrose en Van Hout kregen rust. Hubert, Köteles, Hamalainen en Barda mochten aan de wedstrijd beginnen. Jelle Vossen blesseerde zich tijdens de opwarming waardoor ook Plet mocht starten.

Beide ploegen behielden goed de organisatie. Daarnaast slopen er langs beide kanten ook behoorlijk wat slordigheden in het spel. Dat zorgde ervoor dat de supporters liefst een halfuur lang moesten wachten op doelgevaar. Toen haalde Barda de achterlijn maar toonde iets te nadrukkelijk dat hij de bal wilde terugleggen en zo kon doelman Sommer er nog een hand tussensteken.

Köteles toont zich
Basel kwam nu meer opzetten en Köteles reageerde prima op een kopbal van Frei en een voorzet van Stocker. Op 3 minuten van de pauze hield de Hongaarse goalie Genk overeind met een schitterende redding op een kopbal van Schär.

Overleven
De bezoekers uit Zwitserland trokken van bij de start van de tweede periode naar voor. Genk moest ondergaan en kwam bijzonder goed weg toen Streller Koulibaly in de zestien wist af te houden en vanuit een scherpe hoek op de paal knalde. De Limburgers moesten zich beperken tot verdedigen en konden geen enkele vermeldenswaardige aanval in elkaar boksen maar ook de bezoekers leken wel vrede te nemen met een gelijkspel.

Met deze 0-0 mogen beide teams tevreden zijn. Racing Genk blijft zo ongeslagen en pakt de groepswinst, Basel plaatst zich als tweede in de groep.