Datum: 26/07/2012 19:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Jules Ottenstadion
Bibberende Buffalo's mogen naar volgende ronde
Tomas Taecke
| 0 reacties
Bibberende Buffalo's mogen naar volgende ronde
Foto: © SC

AA Gent heeft zich tegen het Luxemburgse Differdange gekwalificeerd voor de derde voorronde van de Europa League. De Buffalo's stonden 0-2 achter maar konden de scheve situatie alsnog rechtzetten (3-2).

Tomas Taecke in Gent

Gent verdedigde voor eigen publiek een 1-0 voorsprong zonder de geblesseerde Boere, Mboyo en Thijs. Arzo vormde het middenveld met Conte en Van der Bruggen. Voorin werd Kola geflankeerd door Bruls en Messoudi. De nieuwe spits kreeg na vier minuten een eerste mogelijkheid aangeboden door Bruls maar kopte een metertje naast.
Vijf minuten later hetzelfde scenario: opnieuw mikte Kola op aangeven van de linkervleugel aan dezelfde kant van de paal naast.  Voorbij het kwartier was Kola zelf de aangever. Conte zag zijn prima vluchtschot uit doel geweerd worden door de Luxemburgse doelman. Diezelfde Conte trapte ook nog eens van dichtbij net over de kruising.

Gent domineerde de partij, zoveel was duidelijk. De Luxemburgers kwamen nauwelijks op de speelhelft van de Buffalo's, maar waren toch eenmaal gevaarlijk. Na slecht ontzetten probeerde Errafik een lobje, Boeckx zag de bal maar net over zijn doel vallen. Aan de overzijde mocht Van der Bruggen alleen op de doelman afgaan, maar hij mikte in de armen van de boomlange Luxemburger. En wat niemand verwachtte, gebeurde halfweg de eerste helft. Errafik rolde enkele Gentse verdedigers op en schoof het leer vervolgens onder Boeckx door (0-1).

Buffalo's halverwege op achterstand

Tegen de gang van het spel in herstelden de Luxemburgers het evenwicht. En het werd nog erger voor de Buffalo's, die ondertussen geen kans meer wisten af te dwingen. Opnieuw op de counter bediende Errafik Bettmer aan de tweede paal, waar de bal netjes in de verste benedenhoek gedeponeerd werd (0-2). Kola zag een goed schot in extremis nog van richting veranderen maar Melli kon vlak voor rust toch nog milderen. De Spanjaard mocht een hoekschop van Bruls vrij binnenkoppen (1-2). Ondanks de aansluitingstreffer zochten de Gentenaars met een bijzonder wrang gevoel de kleedkamers op.

Na de pauze opende Arzo de vijandigheden met een hard schot vanop afstand. Bij de eerste goede aanval na de pauze was het wel raak. Wallace en Van der Bruggen bereidden voor, Conte tikte de bal van dichtbij voorbij de bezoekende doelman (2-2). De Buffalo's haalden opgelucht adem, maar ontsnapten vrijwel meteen aan een nieuwe opdoffer. Gauthier kon aanleggen vanuit een scherpe hoek, Boeckx pareerde het grondscherend schot via de paal over de achterlijn.

Een sterk spelende Kola pikte een kwartier voor inrukken nog zijn goaltje mee. Met het hoofd mikte hij de bevrijdende treffer in de linkerbovenhoek (3-2). De Luxemburgers legden zich neer bij de situatie en boden verder weinig weerwerk. AA Gent hield de bal goed in de eigen rangen maar was daarbij quasi ongevaarlijk in het slotkwartier. Na een bewogen eerste helft waarbij de Gentenaars met een achterstand gingen rusten, wint AA Gent toch met 3-2 van het Luxemburgse Differdange.

AA Gent: Boeckx, Corstjens, Melli, Arzo (75' N'Diaye), Baric, Van der Bruggen ('79 Raman), Bruls, Kola, Messoudi (86' Arbitman), Wallace, Conte

Differdange: Weber, Siebenaler, May, Errafik (77' Piscor), Gauthier (79' Albanese), Franzoni, Bukvic, Meligner, Bettmer, Jänisch, Afoum
 

Herbeleef KAA Gent - Differdange

Vooraf

Europa League

 Tweede voorronde (Terug)