Anzhi Makhachkala
gnkKRC Genk
Datum: 20/02/2014 18:00
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Racing Genk moet het thuis afmaken na gelijkspel op akker
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Racing Genk moet het thuis afmaken na gelijkspel op akker
Foto: © SC

Racing Genk is er in Rusland niet in geslaagd te scoren tegen Anzhi. Door de brilscore moeten de Limburgers het thuis gaan afmaken. Op een beter veld moet dat tegen onmachtige Russen mogelijk wel lukken.

Door Aernout Van Lindt

Anzhi was nog niet eens zolang geleden een ploeg met veel geld, goede resultaten en topspelers als Joao Carlos, Boussoufa en Eto'o. Daar schiet nu niets meer van over: de club staat laatstes in de Russische competitie en geldschieter Kerimov lijkt zijn handen van de club te gaan halen bij degradatie.

De Europa League lijkt voor de Russen dan eigenlijk ook het minste van hun zorgen. Veel plaatselijke helden op het veld, waarvan we er weinigen kennen. De grandeur van deze club is weg. Mario Been zette daar Koulibaly op de back tegenover, Simaeys kreeg opnieuw een plaats centraal achterin. De jonge Gerkens werd rust gegund met het oog op de competitie, Hyland mocht nog eens in de basis starten.

Eerste helft heeft weinig om handen

In een desolaat stadion op meer dan 1500 kilometer van de thuisbasis van Anzhi speelde Racing Genk zijn uitwedstrijd. Het moet daarvoor bijna minder reizen dan de 'thuisploeg'. Dat er maar een 1000-tal supporters in een leeg stadion zaten, is ook geen topreclame voor deze affiche.

En dan moeten we over het veld nog niet beginnen: een akker waarop voetballen bijna onmogelijk was. Racing Genk probeerde het in de beginfase, maar werd snel achteruit gedrukt. Anzhi is vermoedelijk iets beter gewend te spelen op dit soort veld, maar verder dan een kopbal vlak naast de kooi van Köteles kwamen ook zij niet.

Maksimov met vlaag van zinsverbijstering

Ook in de tweede helft was het slechte veld baas. Vloeiend combineren was schier onmogelijk, al kwam Genk wel iets feller uit de kleedkamers. De laatste twintig minuten probeerde het met Mboyo ook iets aanvallender te spelen, maar echte kansen? Neen. Enkel Camus slaagde er in op doel te trappen, aan de overkant Aliyev met enkele snedige bewegingen en een schotje naast.

In de absolute slotfase ging het licht bij Maksimov even uit. Met geen enkel oog voor de bal en alle oog voor de enkels van Koulibaly pleegde hij een aanslag. Meteen een rode kaart en zo is de Rus er ook in de terugwedstrijd niet bij. Aangezien hij bij de betere Russen hoorde is dat een opsteker voor Genk, dat het nu in eigen huis op een beter veld moet zien te klaren.

Opstellingen

Anzhi Makhachkala Anzhi Makhachkala

  Speler G Beoordeel
Kerzhakov Mikhail 90' -
Eshenko Andrei 90' -
Grigalava Gia 90' -
Epureanu Alexandru 90' -
Tagirbekov Rasim 86' -
Gadzhibekov Ali   90' -
Aliyev Oleksandr 90' -
Ahmedov Odil 90' -
Maksimov Iliya   89' -
Smolov Fedor 73' -
Bukharov Alexander 90' -
  Bank G Beoordeel
Abdulavov Islamnur 17' -
Almeida Santos Ewerton Jose 4'  
Mkrtchyan Karlen -  
Pomazan Evgeniy -  
Agalarov Kamil -  
Serderov Serder -  
Burmistrov Nikita -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Koulibaly Kalidou   90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Hamalainen Brian 90' -
Buffel Thomas 81' -
Hyland Khaleem 90' -
Cissé Sekou 65' -
Kumordzi Bernard Yao 71' -
Vossen Jelle 90' -
Gorius Julien 90' -
  Bank G Beoordeel
De Ceulaer Benjamin 25' -
Mboyo Ilomb√©   19' -
Camus Fabien 9'  
Gerkens Pieter -  
Anele Ngongca -  
Tshimanga Derrick -  
Van Hout Kristof -  
Herbeleef Anzhi Makhachkala - KRC Genk

Vooraf