Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Skoda Arena
Standard wint van tien Grieken

Standard staat met één been in de volgende ronde van de Europa League. De Rouches wonnen hun heenwedstrijd op bezoek bij het Griekse Xanthi met 1-2.

Standard nam meteen het spel in handen en dat loonde na net geen twintig minuten spelen. Het was Mujangi Bia die de score opende met een heerlijke pegel. Meteen daarna lieten de Rouches na om de score uit te diepen. Zowel De Camargo als Ezekiel konden de bal niet binnenduwen.

Dat brak de troepen van Luzon zuur op, want tien minuten voor rust bracht Dié Xanthi langszij. De middenvelder liet Kawashima kansloos na een prima vrije trap.

Gemiste strafschop

De Luikenaars begonnen ook furieus aan de tweede helft en na amper vijf minuten werd Ezekiel van de sokken gelopen in de zestien. Mujangi Bia had de kans om zijn tweede treffer te maken, maar miste de penalty.

Twintig minuten voor tijd liep Bertos tegen zijn tweede gele kaart aan en moest Xanthi met tien man verder. Standard had amper vijf minuten nodig om te profiteren. Ciman kopte de 1-2 tegen de touwen na een vrije trap en zo mogen de roodhemden het in de terugwedstrijd volledig afmaken op Sclessin.