Datum: 08/08/2013 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel
Slordig Club roemloos uit Europa
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Slordig Club roemloos uit Europa
Foto: © SC

Een slordig Club Brugge is er niet in geslaagd om de volgende voorronde van de Europa League te halen. Het kwam thuis niet verder dan een gelijkspel.

Sander De Graeve in Brugge

Het werd meteen duidelijk dat het niet makkelijk zou worden voor Club Brugge tegen het Poolse Wroclaw. De bezoekers kwamen binnen de twee minuten meteen tweemaal in de Brugse zestien. Vazquez antwoordde wel onmiddellijk met een prachtige lob buitenkant voet op de lat.

Club Brugge bleef het moeilijk hebben met de fysiek sterkere Polen die het middenveld in handen namen. Bij de Bruggelingen slopen er ook heel wat slordigheden in het spel. Na balverlies van Wang kreeg Sobota de bal panklaar van Kazmierczak. De pijlsnelle winger miste niet, 0-1 Wroclaw en mission impossible voor Club.

Synchroonhooliganisme

De Poolse supporters hielden zich dan bezig met wat op een nieuwe Olympische discipline leek, het synchroonhooliganisme. Allemaal hadden ze dezelfde t-shirt aan die ook op hetzelfde moment bij iedereen uit ging. De volgende actie was allemaal tegelijk bommetjes ontsteken. Enkelen vlogen zelf in het Brugse vak, levensgevaarlijk.

Terug naar het veld, hoewel blauw-zwart de bal amper in de ploeg kon houden, liet het toch enkele mooie acties zien. Vazquez en Lestienne sneden met een lang uitgesponnen één-twee de zestien in, maar De Sutter kon net niet bij de bal. Lestienne zette even later zijn man in de wind, maar zijn schot trof de lat. De tweede keer al dat Club Brugge het doelhout raakte.

Dichter bij een doelpunt kwam een slordig Club niet in de eerste helft. Het mocht nog van geluk spreken dat Stevanovic op slag van rust van dichtbij de bal in de tribune jaste, of het was dan reeds over en uit.

In de tweede helft lieten beide coaches zich opmerken met een goede wissel. Rechtsback Ostrowski werd meteen naar de kant gehaald na een waarschuwing van de ref. Hij stond al geel geboekt. Zijn vervanger ving binnen de minuut al geel.

Over en out na dolle twee minuten

De wissel van Refaelov bij de rust rendeerde iets later. De winger kreeg een goeie bal van Wang en knalde hard voorbij de doelman binnen, 1-1 en Club met vernieuwde hoop. Die was van korte duur, amper twee minuten later stond het alweer 1-2. Mila fungeerde als aangever, Paixao maakte de goal. De Bock kwam te laat met zijn interceptie.

Invaller Refaelov zou nog twee keer dicht bij een goal komen, maar het was aan de overkant dat Sobota de match helemaal kon beslissen. Hij werd mooie diep gestuurd en omzeilde een uitgekomen Ryan. De bal krulde hij voorbij Mechele voor zijn tweede van de avond.

Duarte kon uiteindelijk nog milderen tot 2-3 en De Sutter maakte in de extra tijd nog de gelijkmaker, maar verder kwam Club Brugge niet. Dit was de laatste Europese wedstrijd van het seizoen in het Jan Breydelstadion, tenzij Zulte Waregem nog naar Brugge zou trekken in een eventuele poulefase.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 4.5
Høgli Tom 90' 5.7
Duarte Óscar 90' 7.8
Mechele Brandon 90' 6.2
De Bock Laurens 90' 3
Simons Timmy 90' 3.7
Blondel Jonathan 45' 3.8
Vazquez Victor 77' 7.3
Wang Shangyuan A   90' 7.5
De Sutter Tom  90' 6.2
Lestienne Maxime   90' 6.2
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior 45' 6.8
Gudjohnsen Eidur 13' 6
Dierckx Tuur -  
Bolingoli Mbombo Boli -  
Engels Björn -  
Adu Enoch Kofi -  
Kujovic Vladan -  

Slask Wroclaw Slask Wroclaw

  Speler G Beoordeel
Gikiewicz Rafal 90' 7.5
Ostrowski Krzysztof   55' 7.5
Pawelec Mariusz   90' 7.5
Kokoszka Adam 90' 7.5
De Souza Tomé Carlos Eduardo   90' 7.5
Kazmierczak Przemyslaw A 90' 7.5
Stevanovic Dalibor 90' 7.5
Mila Sebastian A 90' 7.5
Sobota Waldemar ⚽ ⚽ 90' 9.5
Paixão Marco   83' 7.5
Plaku Sebino 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Socha Tadeusz   35' 7.5
Patejuk Sylwester 7'  
Więzik Jakub -  
Hołota Tomasz -  
Spahic Amir -  
Kelemen Marian -  
Gavish Oded -  
Herbeleef Club Brugge - Slask Wroclaw

Vooraf