kieDinamo Kiev
gnkKRC Genk
Datum: 19/09/2013 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Genk stunt tegen Dinamo Kiev
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Genk stunt tegen Dinamo Kiev
Foto: © SC

Racing Genk heeft zijn ambitie om Europees te overwinteren al op speeldag één kracht bijgezet. De troepen van Mario Been zorgden voor een kleine stunt door met 0-1 te gaan winnen bij Dinamo Kiev. Het was invaller Gorius die scoorde.

Bij Racing Genk had Mario Been al aangekondigd dat hij het vertrouwen zou behouden in Koulibaly. De coach bouwde wat meer zekerheid in door Kumordzi in de plaats te brengen van Gorius. Bij Dinamo Kiev hield coach Oleg Blokhin ex-Anderlechtspits Mbokani op de bank.

De Oekraïners schoten fel uit de startblokken en verzamelden liefst vijf hoekschoppen in minder dan een kwartier tijd. Genk overleefde de storm en knutselde enkele goede aanvallen in elkaar. Kumordzi, Vossen en Mboyo konden op doel trappen maar telkens lag Koval in de weg. Pech voor de geelhemden uit Limburg want Mboyo blesseerde zich bij het schot en kon niet verder. Mario Been bracht Gorius in de plaats en Vossen schoof een rij vooruit.

De wedstrijd verliep evenwichtiger maar halfweg de eerste periode was er een geweldige reflex nodig van Köteles om Yarmolenko van de openingstreffer te houden. Genk combineerde aardig en slaagde erin de bal goed in de eigen rangen te houden. Het thuispubliek kon het maar matig appreciëren en begeleidde Dinamo Kiev met een fluitconcert richting kleedkamer.

Invaller Gorius scoort

Genk bleef ook in de tweede helft goed georganiseerd en gedisciplineerd voetballen en maakte het de thuisploeg zo erg moeilijk. Niemand kon het woord onverdiend in de mond nemen toen Julien Gorius Genk na zestig minuten op voorsprong trapte. Camus speelde de bal naar binnen, Vossen liet heel slim lopen en Gorius mikte perfect laag in de hoek. (0-1)

De Oekraïners moesten nu, met de ingevallen Mbokani in de rangen, nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt. Met nog een kwartier te gaan plaatste Yarmolenko de bal mooi in de hoek maar opnieuw pakte Köteles uit met een hele fraaie redding.

Kiev bestormde het Genkse doel maar onder leiding van een beresterke Kara en Köteles hield de Genkse defensie de nul. Genk neemt zo, na een prima wedstrijd, drie onverhoopte punten mee uit Kiev.

Opstellingen

Dinamo Kiev Dinamo Kiev

  Speler G Beoordeel
Koval Maksym 90' -
Aparecido Da Silva Danilo 90' -
Khacheridi Evgen 90' -
Vida Domagoj   90' -
Trémoulinas Benoît 90' -
Haruna Lukman 72' -
Vukojevic Ognjen 90' -
Yarmolenko Andriy 90' -
Lens Jeremain 90' -
Belhanda Younès 45' -
Ideye Aide brown 56' -
  Bank G Beoordeel
Bezus Roman 45' -
Mbokani Dieumerci 34' -
Husyev Oleg 18' -
Rudko Artur -  
Veloso Miguel -  
Dragovic Aleksandar -  
Sydorchuk Sergiy -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Buffel Thomas   90' 7.3
Hyland Khaleem 90' 7.3
Köteles Laszlo   90' 9.3
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 10
Camus Fabien A   90' 6.3
Vossen Jelle 80' 8.3
Anele Ngongca 90' 7.3
Koulibaly Kalidou 90' 7.3
Tshimanga Derrick 90' 8.3
Kumordzi Bernard Yao 90' 7
Mboyo Ilombé 31' 6
  Bank G Beoordeel
Gorius Julien 59' 7.3
Joseph-Monrose Steeven 10' 6
Schrijvers Siebe -  
Hamalainen Brian -  
Simaeys Jeroen -  
Limbombe Anthony -  
Van Hout Kristof -  
Herbeleef Dinamo Kiev - KRC Genk

Vooraf