Stadion: Borås Arena

Herbeleef IF Elfsborg - Standard (Europa League )

Volg de match tussen IF Elfsborg en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard neemt het in zijn tweede wedstrijd in de Europa League op tegen het Zweedse Elfsborg. Na de nederlaag op de eerste speeldag tegen Esbjerg is Standard het aan zijn status verplicht om de drie punten mee naar huis te pakken.
1
IF Elfsborg - Standard: 0-0
2
Eerste kans voor Elfsborg, een schot van Nilsson wordt gepareerd door Kawashima.
5
Batshuayi krijgt een tik in het aangezicht en blijft liggen. Hij moet verzorgd worden.
8
 Gele kaart voor Viktor Claesson

9
Claesson krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een stevige overtreding op Imoh Ezekiel.
9
Grote kans voor Elfsborg, een schot van net buiten de zestien kan Kawashima niet klemmen. Beckmann kan vrijstaand koppen, maar kopt de bal hoog over.
11
Svensson probeert het van heel ver, de bal waait hoog over.
14
Een eerste keer Standard, een kopbal van Mujangi Bia vormt geen probleem voor de keeper.
15
Het eerste kwartier is voor de Zweden die twee keer gevaarlijk waren. Voorlopig komt Standard er niet uit.
17
 Gele kaart voor Alpaslan Öztürk

17
Na balverlies van Carcela kan Svensson aanlegen. Kawashima klemt de bal met enige moeite.
20
Grote kans voor Ezekiel, de jonge spits laat de openingstreffer liggen.
21:02
Het wordt zeker geen makkie voor de Rouches. Tegen de Zweedse landskampioen moet het vandaag gebeuren. Aan het plein zal het zeker niet liggen, er wordt op kunstgras gespeeld!
23

Goal
Doelpunt van Viktor Claesson (Stefan Ishizaki)

24
Halverwege de eerste helft komt een mak Standard op achterstand. Een pegel van Claesson kan Kawashima niet stoppen.
28
Elfsborg schreeuwt om een strafschop. Kawashima komt uit en heeft de Zweedse aanvaller vol mee in zijn rug. Hier komt Standard goed weg.
30

offsite
Op een vrije trap van Carcela loopt Kanu buitenspel.
32
Standard raakt echt geen bal op het middenveld. De stugge Zweden controleren makkelijk de wedstrijd.
39
Stam maakt een overbodige fout op een gevaarlijke plaats. De vrije trap is goed getrapt, maar niemand van Elfsborg kan er goed bij.
40
Een schot van Mujangi Bia belandt in de handen van Ellegaard.
43
Een voorzet van Batshuayi komt niet aan. Standard is bezig aan een rampzalige eerste helft.
44
 Gele kaart voor Imoh Ezekiel

44
 Gele kaart voor Stefan Ishizaki

45+2
Nog een schot van Ishizaki. Kawashima pakt.

Scheidsrechter
Rust
IF Elfsborg - Standard: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:53
Standard gaat rusten met een 1-0 achterstand en heeft nog heel wat werk voor de boeg in de tweede helft. De Rouches zitten totaal niet in de match en moeten zich herpakken.
46
Vervangen Yoni Buyens
Ingevallen William Vainqueur

46
William Vainqueur vervangt een bleke Yoni Buyens.
50
Ezekiel staat vrij op een vrije trap van Vainqueur. Hij kan het overzicht niet bewaren en kopt de bal de verkeerde richting uit.
52
Standard start iets gretiger aan de tweede helft, maar komt voorlopig niet in de buurt van Ellegaard.
55
De Zweedse inwoners liggen niet echt wakker van de wedstrijd tussen Elfsborg en Standard. In het mooie stadion waar plaats is voor 16.000 mensen zijn slechts 3778 stoeltjes bezet.
61
Een goede inspanning van Batshuayi levert niets op. Carcela verspeelt op een knullige manier de bal.
62

Goal
Doelpunt van Geoffrey Mujangi Bia (Imoh Ezekiel)

62
Uit het niets scoort Standard de gelijkmaker. Een knappe pass van Carcela bereikt Imoh Ezekiel die voorzet. Aan de tweede paal staat Mujangi Bia die in een tijd knap binnenschiet.
63
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Paul José Mpoku

64
Nilsson test op een hoekschop de vuisten van Kawashima.
65
De Zweden lijken van slag door het doelpunt van Standard. De Rouches herstellen het evenwicht op het middenveld.
68
Knappe actie van Mujangi Bia, hij besluit over.