Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Borås Arena

IF Elfsborg - Standard (Europa League 2013/2014)

Wedstrijd van Speeldag 2 uit de Europa League 2013/2014 tussen IF Elfsborg en Standard.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
De wedstrijd loopt stilaan op zijn einde en lijkt op een gelijkspel te eindigen.

Ingevallen Reza Ghoochanejhad

Batshuayi heeft zich geblesseerd en wordt gewisseld door Reza.
78
Prachtige opening van Mpoku, grote kans voor Batshuayi. De 19-jarige spits besluit in het zijnet. De Rouches houden er wel een corner aan over.
77
Een flauw schotje van Bangura hobbelt recht in de handen van de Japanse doelman van Standard.
76
Bangura, de zwarte parel van Elfsborg, komt in het spel voor de moegestreden Beckmann. Bangura wordt geleend van Celtic Glasgow.

68
Knappe actie van Mujangi Bia, hij besluit over.
65
De Zweden lijken van slag door het doelpunt van Standard. De Rouches herstellen het evenwicht op het middenveld.
64
Nilsson test op een hoekschop de vuisten van Kawashima.
63
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Paul José Mpoku

62
Uit het niets scoort Standard de gelijkmaker. Een knappe pass van Carcela bereikt Imoh Ezekiel die voorzet. Aan de tweede paal staat Mujangi Bia die in een tijd knap binnenschiet.
62

Goal
Doelpunt van Geoffrey Mujangi Bia (Imoh Ezekiel)

61
Een goede inspanning van Batshuayi levert niets op. Carcela verspeelt op een knullige manier de bal.
55
De Zweedse inwoners liggen niet echt wakker van de wedstrijd tussen Elfsborg en Standard. In het mooie stadion waar plaats is voor 16.000 mensen zijn slechts 3778 stoeltjes bezet.
52
Standard start iets gretiger aan de tweede helft, maar komt voorlopig niet in de buurt van Ellegaard.
50
Ezekiel staat vrij op een vrije trap van Vainqueur. Hij kan het overzicht niet bewaren en kopt de bal de verkeerde richting uit.
46
William Vainqueur vervangt een bleke Yoni Buyens.
46
Vervangen Yoni Buyens
Ingevallen William Vainqueur

21:53
Standard gaat rusten met een 1-0 achterstand en heeft nog heel wat werk voor de boeg in de tweede helft. De Rouches zitten totaal niet in de match en moeten zich herpakken.

Rust
IF Elfsborg - Standard: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+2
Nog een schot van Ishizaki. Kawashima pakt.
44
 Gele kaart voor Stefan Ishizaki

44
 Gele kaart voor Imoh Ezekiel

43
Een voorzet van Batshuayi komt niet aan. Standard is bezig aan een rampzalige eerste helft.
40
Een schot van Mujangi Bia belandt in de handen van Ellegaard.
39
Stam maakt een overbodige fout op een gevaarlijke plaats. De vrije trap is goed getrapt, maar niemand van Elfsborg kan er goed bij.
32
Standard raakt echt geen bal op het middenveld. De stugge Zweden controleren makkelijk de wedstrijd.
30

offsite
Op een vrije trap van Carcela loopt Kanu buitenspel.
28
Elfsborg schreeuwt om een strafschop. Kawashima komt uit en heeft de Zweedse aanvaller vol mee in zijn rug. Hier komt Standard goed weg.
24
Halverwege de eerste helft komt een mak Standard op achterstand. Een pegel van Claesson kan Kawashima niet stoppen.
23

Goal
Doelpunt van Viktor Claesson (Stefan Ishizaki)

21:02
Het wordt zeker geen makkie voor de Rouches. Tegen de Zweedse landskampioen moet het vandaag gebeuren. Aan het plein zal het zeker niet liggen, er wordt op kunstgras gespeeld!
20
Grote kans voor Ezekiel, de jonge spits laat de openingstreffer liggen.
17
Na balverlies van Carcela kan Svensson aanlegen. Kawashima klemt de bal met enige moeite.
17
 Gele kaart voor Alpaslan Öztürk

15
Het eerste kwartier is voor de Zweden die twee keer gevaarlijk waren. Voorlopig komt Standard er niet uit.
14
Een eerste keer Standard, een kopbal van Mujangi Bia vormt geen probleem voor de keeper.
11
Svensson probeert het van heel ver, de bal waait hoog over.
9
Grote kans voor Elfsborg, een schot van net buiten de zestien kan Kawashima niet klemmen. Beckmann kan vrijstaand koppen, maar kopt de bal hoog over.
9
Claesson krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd na een stevige overtreding op Imoh Ezekiel.
8
 Gele kaart voor Viktor Claesson

5
Batshuayi krijgt een tik in het aangezicht en blijft liggen. Hij moet verzorgd worden.
2
Eerste kans voor Elfsborg, een schot van Nilsson wordt gepareerd door Kawashima.
1
IF Elfsborg - Standard: 0-0

Standard neemt het in zijn tweede wedstrijd in de Europa League op tegen het Zweedse Elfsborg. Na de nederlaag op de eerste speeldag tegen Esbjerg is Standard het aan zijn status verplicht om de drie punten mee naar huis te pakken.