Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk met meer geluk dan kunde voorbij Thun

Racing Genk behield vanavond in de eigen Cristal Arena het maximum tegen FC Thun. Daarmee is alles ook gezegd. Het spel leek nergens naar en Genk mocht alle heiligen danken dat het bij de rust niet 0-2 stond. Na de koffie klaarden Gorius en Vossen de klus.

Sander De Graeve in Genk

Racing Genk begon met één diepe spits aan de partij. Jelle Vossen kreeg Camus in de rug als steun. De thuisploeg startte erg matig aan de partij in de Cristal Arena. Vooral de defensie leek niet echt wakker.

Koulibaly maakte zijn traditionele foutje al in de derde minuut. Hij speelde de bal pardoes in de voeten van Cassio. Gelukkig voor de centrale verdediger kwam er geen grote kans uit voort. Ook Kara leek even op flanellen benen te staan en sloeg een vreemd stuiterende bal domweg met de hand weg. De eerste gele kaart van de partij was zijn deel.

Iets te veel 'truc spécial' in Genkse verdediging

Ook Anele en Tshimanga deelden in de malaise. Vooral die laatste maakte enkele vreemde tuimelpertes. Gelukkig stond achter hen een oerdegelijke Köteles. De held van Kiev hield ook nu zijn ploeg recht. Cássio kon van dichtbij afdrukken, maar Köteles kreeg er nog een voet tegen.

Na goed twintig minuten leek Racing Genk wakker en kon het enkele knappe aanvallen opzetten. Ook De Ceulaer kreeg een reuzegrote kans. Hij werd perfect de diepte ingestuurd door Camus, maar besloot recht op doelman Faivre.

Köteles hield Genk recht

Even later moest Genk toch alweer rekenen op een sterke Köteles. Martinez kon vrij inkoppen, maar de doelman schudde een erg knappe save uit zijn handschoenen. De supporters gingen een drankje halen bij een 0-0 stand. Echt warm werden ze enkel van spanning wanneer de defensie iets raars uit de voeten toverden.

Na de koffie, of soep zoals dat in de Genkse perstribune gebruikelijk is, kwam Genk een derde keer erg goed weg. Cassio rolde de hele linkerflank van Genk op en legde terug op Siegfried. Zijn poging ging via een Limburgs been in hoekschop.

Lucky goal Gorius

Enkele minuten later kwam de thuisploeg met een gelukje op voorsprong. Gorius haalde na een vrije trap van Camus verwoestend uit. Guillaume Faivre, de arme doelman van Thun, zag de bal via een Zwitsers been over zich in doel vliegen. 1-0 op de enige manier waarop we Genk op dat moment kans gaven op een goal.

Daarna leken de Genkies vertrouwen te putten uit de voorsprong. Plots kwamen wel 3 passen na elkaar aan en werd er met meer druk naar voren gevoetbald. Thun moest op dat moment ook komen en er kwam ruimte in de rug van de verdediging.

Vossen maakte het af

Anele profiteerde van die ruimte om op wandel te gaan op de rechterflank. Hij ging iedereen voorbij en zette scherp voor. Jelle Vossen wierp er zijn grote teen tegen en een fractie van een seconde later stond het 2-0.

Genk speelde na de dubbele voorsprong, zij het nog steeds slordig, vanuit een zetel. Het kwam nog een paar keer met de schrik vrij en verprutste zelf ook nog wat kansen. Uiteindelijk werd het enkele seconden voor affluiten nog 2-1 via Martinez, maar verder kwam Thun niet meer. Klus geklaard dus. De wedstrijd, die willen we vooral snel vergeten.