Reactie Koulibaly: "Hadden het lastig met hun pressie"

Koulibaly: "Hadden het lastig met hun pressie"
Foto: © SC

De Genkse defensie had het knap lastig met de Zwitsers van Thun. In de eerste helft kraakte en piepte het langs alle kanten bij de Limburgers. Ook Kalidou Koulibaly bleef niet gespaard van foutjes.

Sander De Graeve in Genk

"In de eerste helft hadden we het erg moeilijk. Zowel qua agressiviteit als qua techniek was het niet goed. We verloren ook veel simpele ballen, dat is niet onze gewoonte. Ze speelden erg goed de pressing. Die twee aanvallers zetten enorm veel druk."

De verdedigers kregen ook weinig afspeelopties van de spelers voor hen. "Nadat we Fabien en Julien (Camus en Gorius, nvdr.) in de tweede helft beter vonden ging het veel vlotter. Dat zijn onze creatieve spelers en ze zijn erg belangrijk. De coach gaf ons ook goeie richtlijnen mee in de rust, daarna ging het wat beter. Het belangrijkste is dat we de punten pakken en ons zo snel mogelijk kunnen kwalificeren voor de volgende ronde."

Het spel is er toch nog niet bij Genk, maar de tweede helft geeft alvast vertrouwen voor de match tegen Gent. "Ze zijn van trainer veranderd, dat zal dus moeilijk worden. Alle spelers zullen zich er willen tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties