Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem wint makkelijk, maar zonder overschot
Manuel Gonzalez

Zulte Waregem speelde voor het eerst als fusieclub een Europese wedstrijd in het Regenboogstadion. En het won meteen met 2-1 van het Poolse Zawisza Bydgoszcz. Zo blijft de terugwedstrijd in Polen wel spannend.

Aernout Van Lindt in Waregem

Francky Dury begon met vraagtekens aan de eerste opdracht van het nieuwe seizoen. Na vier weken voorbereiding kwam de wedstrijd tegen het Poolse Bydgoszcz wel heel erg vroeg. Toch wilde de coach van Essevee zijn kansen wagen tegen de onbekende tegenstander.

En dat deed Dury toch met een aantal nieuwkomers. Noodgedwongen, want Bossut en Bruzzese waren onbeschikbaar en zo kwam de jonge Bostyn in doel terecht. En ook op het veld enkele nieuwkomers: Aneke op het middenveld, Cissako op de plaats van De fauw en voorin - misschien de enige verrassing - kreeg Plet meteen een basisstek, Sylla zat op de bank.

Essevee snel, maar niet voor lang op voorsprong

Zulte Waregem begon zonder vrees aan de partij en speelde met hoge backs (Cissako en Verboom), met twee controlerende middenvelders en aanvallende flanken. Qua systeem staat er dus voorlopig min of meer dezelfde organisatie als vorig jaar op het veld.

En met kwieke spelers als Conté en Bongonda op de flanken kwamen er ook snel kansen. De tweede corner was meteen de goede: iedereen ging onder de bal door, de keeper raakte hem nog licht en zo kwam hij in de voeten van Steve Colpaert terecht: 1-0.

Lang konden ze echter niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later werd het 1-1. Een weergaloze knal in de winkelhaak van Drygas. Niets aan te doen voor Bostyn, die tot dan nog geen bal te pakken had gekregen.

Plet zorgt voor overwinning

Zulte Waregem liet het niet aan zijn hart komen en ging meteen vol voor een nieuwe voorsprong. Conté, Plet en Skúlason kregen kopkansen - maar konden die allemaal niet op het doel afdrukken.

Vlak voor rust was het dan toch prijs voor de thuisploeg: via hoge druk kwam de Poolse defensie in moeilijkheden, en zo zetten zij plotsklaps Plet alleen voor de goalie. Hij omspeelde Sandomierski en zette de 2-1 ruststand op het bord.

Dat bleek meteen ook de eindstand, want in de tweede helft verzandde de wedstrijd in gebakkelei op het middenveld. De Polen probeerden het met afstandsschoten, Essevee uit de combinatie. Scoren zat er echter niet meer in, waardoor de terugwedstrijd nog spannend wordt.