Datum: 28/08/2014 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Grasshoppers (Europa League )

Volg de match tussen Club Brugge en Grasshoppers live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Na een 1-2 in Zürich kan er op papier weinig mislopen: blauw-zwart moet vanavond voorbij de sprinkhaantjes uit Zwitserland. Wat zal het worden? Volg het live bij ons.
Deze Grasshoppers waren boeiender dan de echte voor de koffie
20:56
"You'll never walk alone" en andere zaken die vaste prik zijn op Jan Breydel passeren de revue. Wij zitten klaar, de supporters zitten klaar, de spelers kunnen elk moment het veld op komen gelopen. "OLE!"
20:58
Het doet pijn aan de ogen, die bezoekende truitjes. Voor mensen met een (zware) tweede zit komen de trauma's al boven. Fluo-oranje en de keeper in fluo-geel. En maar markeren, en maar studeren!
20:59
Tweede zit of niet, ook voor Club Brugge is vanavond een serieus examen. De Europese poules halen, dat is een must. De 1-2 van vorige week geeft wat overschot, mislopen kan en mag het dus niet. Wat denkt u? Laat het ons weten in de reacties ...
1
Club Brugge - Grasshoppers: 0-0
1
Et c'est parti pour le show op Jan Breydel. De bezoekers gaan meteen op zoek naar het thuisdoel.
3
De studieronde (ja, we gaan nog even verder in het thema) is ondertussen in alle hevigheid begonnen. Pingpong op het middenveld, zonder kansen.
4
Nu dan toch even druk van Brugge. Uiteindelijk probeert Meunier diep te steken op Storm, maar die kan de bal niet controleren.
5
Brugge zet druk naar voren en dat levert een eerste corner op. Daar doen ze echter niet voldoende mee.
7
Nu dan toch eens een goede voorzet van Storm, maar voor Meunier kan koppen is Davari met de bal gaan lopen.
8
Die Davari was vorige week geblesseerd, maar kan nu dus wel plaatsnemen onder de Zwitserse lat.
10
Club Brugge haalt er opnieuw een corner uit na een mooie actie. Sobota zet ze op en daarna volgt een lekker 1-2tje tussen Meunier en Storm.
10
De corner van Vazquez was iets minder lekker. Toch via-via nog een schotje van Meunier, maar daar ligt onze fluogele man niet wakker van.
11
Aan de overkant nu ook eens een hoekschop voor de bezoekers. Maar ook die doen weinig met dat verhaal.
13
Vazquez ging even wandelen. En hij bleef maar wandelen en raakte zo de bal kwijt.
14
Club Brugge is baas, dat kunnen we gerust zeggen. Maar echte kansen levert dat niet op.
15
Nu weet ik niet hoe de gemiddelde sprinkhaan springt, maar Oscar Duarte deed op een ongevaarlijke voorzet mogelijk een poging. Met de handen achter de rug hoog springen en met het voetje wegtikken.
17
Dan toch eens opwinding: De Bock legt Ngamukol over de knie en krijgt de eerste reprimande van de dag. Meteen daarna een corner voor de bezoekers.
18
Ngamukol, het klinkt als een of ander slecht geneesmiddel, maar het is een Franse aanvaller. Hij speelde ook al bij Thun (tonijn, ook een beest) en Zaragoza.
19
Een collega vraagt zich af of de sprinkhaantjes eigenlijk zouden weten dat ze twee keer moeten scoren. Het lijkt er althans niet naar.
21
Gelukkig hebben we de bezoekende fans nog om ons een beetje aan op te warmen. En daar krijgen de spelers klaarblijkelijk toch ook wat voetbalzin van: een corner die bijna wat oplevert, maar Ngamukol kan niet afdrukken.
22
Aan de overkant dartelt Vazquez Abrashi voorbij met een geniale actie, de voorzet van Sobota komt net niet aan. Dit was dé mogelijkheid voor een voorsprong.
24
Daar is plots Nathan Sinkala met de kopkans, maar hij kopt de corner net over de kooi van Ryan.
25
Ryan voorlopig eigenlijk zo nog steeds vrij tot zeer werkloos. Benieuwd of hij dat ook volgende week donderdag na 25 minuten zal zijn. Dan is het op Sclessin te doen tegen de Rode Duivels.
26
Storm kapt zich goed vrij, draait en trapt. Net naast de kooi van Davari.
28
Het blijft een zout- en kansarme match tot op heden. Het is wachten op beroering.
29
Wachten op beroering met de hand nu ook. Meunier trapt een bezoeker aan in de zestien en vraagt een strafschop, maar de bal werd niet met de hand geraakt.
30
Op het halfuur dan een schotje van Sobota, maar meters voorlangs.
31
Duur balverlies bijna voor blauw-zwart. Engels gaat naast de bal en Dabbur gaat er mee aan de haal. Hij kapt naar rechts en trapt vervolgens een kleine meter naast. Daar komt Club goed weg.
32
Eerst Sobota met een actie die we niet meer zagen sinds hij de maat nam van Club Brugge met Slask, daarna een schot van Storm bijna tussen de benen van Davari, maar net niet.
33
En een minuut later quasi hetzelfde: goede actie Sobota, net niet de doeltreffende afwerking van Storm. Het ziet er naar uit dat blauw-zwart er eentje wil binnenprikken voor rust.
35
We gaan terug aan luchtkastelen bouwen en ze proberen kapot trappen: hoge bal na hoge bal.
37
En weer beroering: een vraag om een strafschop, maar weer geen hands oordeelt de ref. Twijfelachtig to say the least deze keer.
38
Kabbelen richting rust, 0-0
Club Brugge probeert het nog eens via Storm, maar diens voorzet komt er weer - net - niet goed uit. We kabbelen richting rust en we hebben nog niet veel gezien.
40
Het spel valt nu helemaal in het water. Nochtans nog geen regen hier op Jan Breydel, mooi weer. Gelukkig maar!
42
 Gele kaart voor Victor Vazquez
Vazquez gaat wat lang hangen aan Lang en krijgt een gele prent.
44
Nu gaat Dabbur weer makkelijk voorbij zijn man, daarna gaat hij even hangen aan Simons - die veel misbaar maakt.
45
En nu gaan de poppen helemaal aan het dansen: Grichting gaat pardoes op het hoofd van Storm zitten. Pijnlijk? Zeker. Reden genoeg voor de thuisaanhang om de Italiaanse ref voor liefhebber te aanzien.
45+2
En zo gaan we rusten met een scoreloos gelijkspel. Krijgen we na de rust meer spektakel?
45+3
De rustmuziek mag er wél zijn. Als afsluiters ... Oh Oh what a feeling, dancing on the ceiling. Met een klein beetje Gloria Gloria, en een hele kleine Tsunami. Blauw-zwart in the mix, met vuurwerk van de bezoekers. Feest - naast het veld.
45+4
En bij het betreden van de thuisploeg zelfs een grote tsunami. Straks ook aan kansen?


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Grasshoppers: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er terug aan begonnen. De fluo-sprinkhanen in balbezit.
47
Het stadion gaat al voor de eerste keer bijna uit zijn dak na rust ... voor een corner. Vlug content, alhoewel je na die eerste helft bijna niet anders kan.
47
En nu Meunier met een leuke actie, die uiteindelijk een nieuwe hoekschop oplevert. Veel doet blauw-zwart voorlopig niet met zijn corners
50
Bijna een owngoal van Jahic, maar hij kan de voorzet van Vazquez nog naast drukken. Corner zoveel levert ook niet veel op voor blauw-zwart.
53
Ngakumol nog eens met een voorzet, maar Ryan is baas in de lucht. Aan de overkant een poging tot snelle uitbraak, maar snel in de fout.
55

Goal
Dabur scoort, maar het gaat niet door
Dabur met een enig mooie lob over Ryan. Maar er was al een kwartier gevlagd. Dat gaat dus niet door, buitenspel van een van de Grasshoppers.
56
Ondertussen ligt Sinkala geveld. Hij lijkt uiteindelijk door te kunnen.
58
Een vrije trap wordt door Duarte richting tweede paal gekopt. Daar maakt Castillo de fout op de keeper.
59
Aan de overkant even limbodansen met Ryan, na een voorzet, die hij voorbij zich laat gaan en waarna hij een beetje begint uit te glijden. Het leukste moment van de match misschien wel, en dat zegt genoeg.
61
Vazquez geeft mee in de loop van Storm, die het doel van Davari wil gaan bestormen. Hij vergeet de bal echter een beetje en blijft hangen bij een verdediger. Even later nog een trap van Meunier naast.
62

Goal
Doelpunt van Victor Vazquez (Waldemar Sobota)
Sobota gaat jagen op rechts en pakt de bal uiteindelijk ook af. Hij tikt tot bij Vazquez, die met een enig mooie lob de 1-0 tegen de touwen werkt.
64
Heerlijk lobje Vazquez: eins - nul
Wat heeft Grasshoppers nog in petto? Als het nu twee keer scoort, dan krijgen we verlengingen. Maar een doelpunt zat nog nooit echt in de lucht, dus lijkt Club nu echt wel zeker.
66
Nu gaat het wel heel makkelijk: Storm over twee man tot bij Meunier, die enig mooi tot bij Castillo steekt. Die mist zijn controle, maar zo dwarrelt de bal wel voorbij Davari op de paal!
67
Vervangen Yoric Ravet
Ingevallen Mahmoud Abdul Monem


67
Vervangen Nathan Sinkala
Ingevallen Alexander Merkel


68
Castillo krijgt een bal op een lekker presenteerblaadje van Vazquez, maar steekt de bal richting cornervlag in plaats van in de kooi.
70
Hier op Jan Breydel valt er waarschijnlijk geen lijk meer uit de kast en gaat Brugge gewoon makkelijk door naar de poulefase. Hoog tijd om dus even poolshoogte te gaan nemen bij onze collega in Hull - Lokeren.
71
En daar staat het op 5 minuten van het einde 2-1 voor Hull. Door de 1-0 thuis zou Lokeren zo dus virtueel naar de poules mogen, maar het wordt nog bibberen en beven.
72
Op Jan Breydel een exemplarische vrije trap van de bezoekers. Merkel had nog niet gescoord stonden er rugbydoelpunten. Bij Australian Football wel een punt, maar daar mag je heel ver naast en over de 6-punten trappen om er nog eentje te krijgen.
74
En nu Merkel wél met overzicht en kunde. Hij tikt diep op die andere invaller, Mahmoud. Net over Ryan in corner.
75
Een arbiter met dorst kan niet tijdens de wedstrijd in de kantine of op café verdwijnen. Dan maar drinken uit de drankfles van Ryan, moet de Italiaanse arbiter gedacht hebben.
76
Hopelijk drinkt Ryan tijdens de match gewoon water en niet een mix van water met Australische whiskey, anders mogen we misschien nog wat arbitraire blunders verwachten.
77
Sobota wacht iets te lang om opzij te tikken naar Vazquez, en die wringt de counter helemaal de nek om door te ver van de bal te spelen.
77
Storm draait nog eens knap naar binnen, maar weer op de benen van Davari. Aan de overkant moet Ryan weer uit zijn doel om een brandje te blussen.
79
Vervangen Nikola Storm
Ingevallen Jesper Jørgensen

Een staande ovatie voor een hardwerkende Storm.
80
En vanuit Hull - Lokeren bereikt ons het fabuleuze bericht dat de Waaslanders - ondanks 2-1 verlies vanavond - door mogen naar de poules van de Europa League. Knap! Binnen tien minuten volgt Brugge en zo krijgen we morgen drie Belgische clubs in de trommel!
82
Bijna een bekroning van een topmatch door Vazquez, maar hij krult de bal net naast.
83
Vervangen Shani Tarashaj
Ingevallen Abul Gabar Al Abbadie


86
Vervangen Victor Vazquez
Ingevallen Boli Bolingoli Mbombo

Een staande ovatie in overtreffende trap voor uitblinker Vazquez. Invaller Boli Bolingoli wordt iets minder goed onthaald.
87
 Gele kaart voor Laurens De Bock
De Bock pakt nog een kaart na een foutje op Mahmoud.
88
Nog even bibberen op Jan Breydel? Neen, want Ngamukol kan zijn bal niet door het bos van benen piloteren.
90
Vervangen Waldemar Sobota
Ingevallen Tuur Dierckx


90
Daar is de keeper van de bezoekers in zijn vreselijk fluogeel om te komen koppen. Geen mogelijkheid.
90+1
Nog drie minuten voor twee Zwitserse doelpunten? Neen toch? Inpakken en wegwezen naar de poulefase voor blauw-zwart. Appeltje-eitje ook wel vandaag, in een match die weinig om het lijf had.
90+2
Castillo steekt nog eens diep op Meunier. Die kan net niet bij de bal.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
22:49
Makkelijk en zonder echt diep te moeten gaan knalt Club Brugge zich in de poulefase!