Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Abb茅 Deschamps
Rangers geplaatst na gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Auxerre had na de verliespartij tegen Maccabi Haifa het een en ander goed te maken. Glasgow Rangers had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen en kon zich mits winst al verzekeren van een plaats in de volgende ronde. Luigi Pieroni speelde de volle negentig minuten voor Auxerre. In het andere kamp bleef Thomas Buffel op de bank.

Na vijf minuten moest McGregor al met een knappe parade uitpakken op een schot van Jelen. Ferguson bracht het eerste gevaar van de Rangers aan. Hij plaatste een versnelling en stuurde vervolgens Boyd diep. Die zag zijn schot gered door Cool. Rangers zag na twintig minuten al linksachter Smith geblesseerd uitvallen. Rodriguez kwam in zijn plaats. Rangers had een licht overwicht, maar uiteindelijk was het toch Auxerre dat aan de beste kansen kwam. McGregor hield een opportunistisch schot van Jelen uit doel en redde de rebound van Pedretti met de voet. Net na het halfuur was het toch raak. De defensie van Glasgow Rangers liet zich ringeloren door een lange bal. De bedrijvige Jelen bedankte en schoot de 1-0 binnen. De voorsprong was precies wat Auxerre nodig had om beter in de wedstrijd te komen. Een duikkopbal van de vrijstaande Pieroni ging over.

Rangers was niet van plan om op te geven. Een voorzet belandde aan de tweede paal bij Novo die op Cool trapte. Er kwam al snel ook een goede mogelijkheid voor Auxerre. Jelen legde terug naar Pedretti die tegen een ploegmaat aanschoot. De bal kwam dan weer bij Jelen die naast schoot. Kaboul kopte een hoekschop tegen de lat en uiteindelijk moest de bal nog van de lijn geveegd worden. In plaats van 2-0 werd het de minuut hierna 1-1. Na een combinatie door het midden stak Novo de bal in doel. Halverwege de tweede helft schoot Jelen na een knappe actie in het zijnet. Een kwartier voor affluiten kwam Auxerre weer op voorsprong. De pas ingevallen Nicolae kopte bij zijn eerste balcontact een voorzet van Jelen binnen. Maar Rangers kwam alsnog langszij. De bal viel voor de voeten van Boyd die van dichtbij binnenschoot en zo zijn club een verdiend punt bezorgde.

Auxerre moest vrede nemen met een puntendeling en blijft laatste. De hoop op kwalificatie is nog niet verloren aangezien de derde in de stand, Livorno, ook nog maar 茅茅n punt heeft. Glasgow Rangers behoudt door dit gelijkspel de koppositie en is geplaatst voor de volgende ronde.