Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 10
Spanje dolt met Rode Duivels
Fabian Morren

Europees kampioen Spanje heeft de Rode Duivels vernederd. De Spanjaarden wonnen met liefst 5-0. Voor België is de WK-droom nu defintief voorbij.

De Spanjaarden legden de Belgen meteen een (te) hoog tempo op. In eerste instantie werden de kansen nog gemist. Doelman Jean-François Gillet redde een poging van Villa en Fernando Torres mikte op de paal. Gillet redde nog binnen het eerste half uur ook een strafschop van Villa.

De doelman moest zich even later echter toch gewonnen geven op een schot van David Silva. Zo kon Spanje alsnog met een voorsprong de rust in. Na de pauze stelden de Spanjaarden de zege meteen veilig. Eerst trapte David Villa mooi in de hoek binnen en een minuut later kon Gerard Piqué makkelijk het derde Spaanse doelpunt scoren.

De Belgen stelden daar nauwelijks wat tegenover en slikten nog twee tegengoals. Eerst schoot David Silva de 4-0 binnen en vijf minuten voor affluiten scoorde Villa nog, op aangeven van invaller Cesc Fabregas. Voor de Rode Duivels dus alweer een nieuw dieptepunt.