armArmenië
belBelgië
Datum: 09/09/2009 19:00
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 11
Rode Duivels lijden smadelijke nederlaag
Fabian Morren
| 0 reacties
Rode Duivels lijden smadelijke nederlaag
Foto: © SC

De Rode Duivels blijven maar verliezen. Nu gingen de Belgen ook onderuit in Armenië. Voor de Armeniërs was het nog maar de eerste zege in de WK-kwalificatie.

De Belgen begonnen niet onaardig maar zakten al heel snel weg. Een agressief Armenië nam over en had na een kwartier al een reuzekans op de 1-0. Gillet hield Karamyan met de voet van een voorsprong. Even later moest de doelman van Bari zich toch gewonnen geven. In eerste instantie redde de doelman nog het schot van Mkhitaryan, maar Goharyan was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken.

België stelde daar niets tegenover. Het team van bondscoach Frank Vercauteren was op geen enkel moment gevaarlijk. De Armeniërs speelden met een veel groter hart en kregen nog kansen. Voor de rust werd er echter niet meer gescoord. In het begin van de tweede helft was het wel weer raak. Hovespyan schakelde vijf Belgen uit en trapte het leer voorbij Gillet.

Vercauteren gooide Tom De Sutter en Eden Hazard in de strijd, maar ook zij konden het tij niet keren. Een vermoeide Mkoyan werkte de bal in het slotkwartier wel nog in eigen doel, maar de goal werd afgekeurd omdat Wesley Sonck in buitenspelpositie liep. Uiteindelijk viel de eerreder toch nog via Daniel Van Buyten.
Herbeleef Armenië - België

WK Kwalificatie (Europa)

 Speeldag 11