Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
Wesley Sonck breekt opnieuw de ban
Steurbaut Kersten

De Rode Duivels beginnen met 7 op 9 aan de voorbereiding voor de kwalificatiewedstrijd tegen Spanje. Wesley Sonck was opnieuw de Belgische banbreker. Marouane Fellaini zorgde nog voor de rust voor de 2-0 eindstand.

België miste met vier punten uit de wedstrijden tegen Estland en in Turkije voor één keer zijn start niet in een WK- of EK-campagne. De knappe resultaten uit september zijn echter een begin en vroegen om bevestiging. Om te beginnen met een duidelijke overwinning tegen voetbaldwerg Armenië.

Aanvallende intenties

De Rode Duivels slaagden in hun opzet en moesten daarvoor de gaspedaal zelfs niet volledig induwen. René Vandereycken stuurde zijn troepen met aanvallende intenties -Sonck in de punt met het trio Dembele-Defour-Witsel in steun- de wei in, maar op een afstandsschot van Jan Vertonghen na moest de nationale selectieheer tot halverwege de eerste helft wachten om die intenties omgezet te zien in doelgevaar.

Bij de eerste kans was het echter meteen raak. Wesley Sonck toonde opnieuw zijn waarde voor de nationale ploeg en trapte op aangeven van Witsel van dichtbij de openingstreffer tegen de touwen. Steven Defour kon en had de 2-0 moeten scoren, maar de Standard-middenvelder schoot van dichtbij pal op Roman Berezovski.

Efficiëntie

Een minuut later was de misser echter al vergeten. Moussa Dembele trapte het leer in het pak. De vrijgelaten Marouane Fellaini kreeg al de tijd van de wereld om het leer te controleren en de 2-0 voorbij Berezovski in doel te duwen. Drie kansen, twee doelpunten. Een ongekende efficiëntie bij de Rode Duivels.

Die efficiëntie die de Belgen in de eerste helft voor de dag legden, ontbrak na de pauze. Sonck trapte de beste mogelijkheid onbegrijpelijk naast doel en trapte bij een tweede poging ongelukkig naast het leer. Een aanvallend actieve Fellaini vond twee keer Berezovski op zijn weg naar doel.

Foutjes

Een aanvallend onmachtig Armenië liet Stijn Stijnen bijna 90 minuten werkloos en bracht de Belgische defensie weinig in de problemen. Toch acteerden de verdedigers niet foutloos. Vincent Kompany ging -voor de rust- onder de bal door, Guillaume Gillet trapte naast het leer. De foutjes bleven tegen Armenië ongestraft, maar worden woensdag tegen Spanje meer dan waarschijnlijk cash betaald. (AN)