Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 9
Groep 4: Rusland ligt op koers voor Zuid-Afrika
Jimmy Wouters

Guus Hiddink lijkt met Rusland op weg naar Zuid-Afrika. De ploeg won woensdag met 3-0 tegen Finland en is nu al zo goed als zeker van de tweede plaats.

Rusland domineerde in Helsinki en was na afloop dan ook de verdiende winnaar. Vooral Alexander Kerzjakov was de absolute uitblinker.

Zo opende de 26-jarige aanvaller na 27 minuten de score door een fraaie Russische aanval simpel af te werken. Na de rust maakte Kerzjakov zijn tweede van de avond. Jääskeläinen kon in eerste instantie nog redding brengen op het schot van Bistrov, maar op de inzet van Kerzjakov was hij kansloos.

Het derde doelpunt was de kroon op het Russische werk. Konstantin Zirianov kreeg de bal op de linkerflank, kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens prachtig in het dak van het doel.

Met vijftien punten uit zes wedstrijden staat Rusland nu op de tweede plaats in groep 4 met één punt achterstand op koploper Duitsland. Finland staat derde en lijkt met vijf punten achterstand op Rusland kansloos voor het WK. (AN)