Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Louis II
Monaco alweer onderuit

Monaco heeft in de vooravond met 1-3 verloren van Sochaux. Het ontbrak de Monegasken vooral aan spontaniteit en de afwerking was weer de boosdoener.

Na acht minuten kreeg Monaco in het eigen Stade Louis II de eerste echte kans van de wedstrijd, maar Squillaci bevond zich in de baan van de bal van Mohamed Kallon. Drie minuten later reageerde Sochaux via Ilan, maar ook hij scoorde niet. Sochaux nam de wedstrijd meer in meer in handen en twee kleine kansjes volgden. In de 25ste minuut kreeg Monaco terug twee mogelijkheden, maar scoren lukte niet. Dat deed Sochaux wel op het halfuur. Jérémy Menez trapte hard op doel vanop achttien meter en doelman Roma raakte de bal nog, maar kon niet verhinderen dat de bal in doel verdween.

Ook na rust was het hetzelfde spelbeeld. Monaco kreeg enkele kansjes maar het was Sochaux dat scoorde via Wilson Oruma in de 62ste minuut. Zes minuten later was het dan toch raak voor de thuisclub toen Emmanuel Adebayor de aansluitingstreffer lukte. Monaco trok het laken nu meer en meer naar zich toe en probeerde de bezoekers op de eigen helft terug te dringen, maar Araujo Ilan strafte dit af op counter. 1-3 was ook de eindstand.

Vanavond is er ook nog PSG-Lyon. De andere wedstrijden van de vijftiende speeldag worden morgen afgewerkt.