Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade de la Meinau
Marseille en Auxerre onderuit, Bordeaux wint

Op de vijftiende speeldag in de Franse Ligue 1 hebben Marseille en Auxerre, net als Monaco vrijdag al, verloren. Bordeaux won wel.

Na elf minuten kreeg Ajaccio een strafschop in haar thuisduel tegen Marseille. André Luiz zette de strafschop zelf om. De bezoekers waren niet echt in staat iets terug te doen tot in de 37ste minuut toen Steve Marlet de gelijkmaker had kunnen binnenkoppen, maar Porato hield de bal uit doel. Net na rust maakte André Luiz zijn tweede doelpunt van de avond. Hij werd aan de strafschopstip alleen gelaten en trapte de bal beheersd binnen. Marseille probeerde nog wel, maar slaagde er niet meer in iets terug te doen. Oververdiende zege voor de voorlaatste uit het klassement.

Pieroni mocht nog eens starten bij Auxerre en dankte Guy Roux met een doelpunt. Strasbourg scoorde echter meer en won met 3-1. Na twintig minuten kwam de thuisclub op voorsprong via Yacine Abdessadki en een kwartiertje later verdubbelde Mamadou Niang de score. Ook in de tweede helft was het Strasbourg dat scoorde. Yacine Abdessaki tekende zijn tweede doelpunt aan. Tien minuten later klom Pieroni op vrije trap hoger dan de verdedigers van de thuisclub en knikte de bal binnen. Veel zou het doelpunt van de Belg niet baten, want de eindstand bleef 3-1.

Na 25 minuten in Nantes-Bordeaux zorgde Camel Meriem voor het enige doelpunt van de partij. Een verdiende uitoverwinning voor Bordeaux aangezien de thuisclub niet echt in staat was een aanval op te zetten. Net voor tijd probeerden ze nog wel en kregen nog twee mooie kansen, maar scoren zat er niet meer in.

In de 62ste minuut kreeg thuisclub Caen een ideale kans om de score te openen, maar Anthony Deroin miste de strafschop. Iets later werd Gernot Rohr, de trainer van Nice, naar de tribune verwezen. Caen verdiende de overwinning maar Nice behaalde waarvoor het naar Caen kwam; één punt. Ibrahima Faye en Gregory Dufer speelde de hele wedstrijd mee met Caen, Bisconti werd net voor tijd naar de kant gehaald bij Nice.

Ook FC Istres-Metz eindigde op 0-0. Istres heeft nu nog steeds geen overwinning behaald en staat laatste met vier punten minder dan Ajaccio. De Ligue 2 wenkt...

Saint-Etienne won weer en klimt stilaan uit de gevarenzone. Ditmaal was Rennes het slachtoffer. Pas in de 83ste minuut scoorde Lilian Compan de verdiende winnende treffer voor les verts.

Ook in Toulouse-Bastia viel er maar één doelpunt - dat brengt het totaal aantal doelpunten van deze speeldag op een magere vijftien - en ook hier voor de thuisploeg. In de 67ste minuut scoorde Nicolas Dieuze en bezorgde zijn club zo haar twintigste punt van het seizoen.

In het klassement staat Lyon nog steeds op kop met 33 punten, drie punten meer dan Lille. Sochaux en Auxerre hebben allebei 25 punten. Onderaan wenkt de L2 voor FC Istres dat nog steeds maar negen punten heeft, vier minder dan voorlaatste AC Ajaccio.