psgPSG
olyLyon
Datum: 19/11/2004 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Parc Des Princes
PSG en Lyon scoreloos gelijk
PSG en Lyon scoreloos gelijk
Foto: © SC

PSG en Lyon speelden op de vijftiende speeldag van de Franse Ligue 1 scoreloos gelijk. PSG viel al gauw met tien na de rode kaart van Yepes en Lyon speelde inspiratieloos.

De wedstrijd begon geanimeerd. Na acht minuten kreeg Pauleta een kans om de score te openen en ook Wiltord kon aan de andere kant scoren, maar beide kansen werden niet benut. Na 24 minuten werd Mario Yepes van PSG uitgesloten na zijn tweede gele kaart en PSG moest dus nog meer dan een uur met tien man verder. Ook trainer Vahid Halilhodzic werd naar de tribune verwezen door scheidsrechter Sars na herhaaldelijk in de wind slaan van waarschuwingen. Net na het halfuur kwam Frau alleen voor doel, maar de Parijse doelman Letizi reageerde gepast. 

De tweede helft was veel minder aantrekkelijk dan de eerste. Weinig tot geen kansen op ééntje van PSG na. Pauleta, weer hij, kreeg de bal van Pancrate en trapte op doel, maar Puydebois, de vervanger van de nog steeds geblesseerde Coupet, redde het gekruiste schot met een schitterende redding. 

Er vielen dus geen doelpunten in deze Franse topper. PSG mag na de vroege uitsluiting van Yepes blij zijn met het behaalde punt, maar had kunnen winnen? Lyon speelde inspiratieloos en ziet dichtste achtervolger Lille morgen misschien tot op één puntje naderen? Lille moet op bezoek naar het zestiende geklasseerde Lens.