Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Bordeaux en Lyon scoreloos gelijk

Bordeaux en Lyon hebben vanavond een logisch scoreloos gelijkspel behaald. Het werd een fijne match om volgen. Weliswaar zonder winnaar, maar de twee ploegen speelden technisch erg sterk en speelden logisch gelijk.

Al na vier minuten kregen de bezoekers een grote kans, maar Malouda trapte de bal op de paal. Het was wachten op de volgende grote kans tot de 37ste minuut. Faubert kreeg de bal toegespeeld van Rool en trapte een volley vanop 18 meter naar doel. Puydebois, de vervanger van Coupet, was geklopt, maar Diarra redde op de lijn. Bordeaux domineerde de eerste helft, maar Lyon kwam er af en toe eens goed uit.

Twintig minuten voor tijd kreeg Frau een enorme kans. Hij lobde de bal over doelman Ramé, maar de bal werd net voor de lijn gekeerd door Kapsis. Ook Bordeaux kreeg nog enkele kansjes, maar de verdediging van Lyon deed haar werk uitstekend, net als die van Bordeaux. Geen doelpunten dus in deze sfeervolle wedstrijd... 0-0 werd de logische einduitslag. Rio Mavuba speelde een enorm sterke wedstrijd. Geen wonder dat Juventus hem volgt (lees ook: Juventus wilt Mavuba).

In het klassement doen beide clubs een niet al te beste zaak... Lyon voelt de hete adem van Lille in haar nek, dat wel wist te winnen en nu op drie punten van de leider komt. Bordeaux staat zesde, maar kan nog voorbijgestoken worden door Sochaux als het morgen wint van PSG.