Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade August Bonal
Pauleta verslaat Sochaux

PSG heeft in de laatste wedstrijd van de achttiende speeldag gewonnen van Sochaux met 1-2. Pauleta scoorde tweemaal.

PSG begon het sterkst aan de wedstrijd. Na een kwartier kreeg Charles-Edouard Coridon een gouden mogelijkheid, maar Richert maakte een superredding en behoedde de thuisclub voor een snelle achterstand. Na 22 minuten volgde de eerste goede kans voor Sochaux via Santos. De Braziliaan kon bijna scoren op corner, maar Pierre-Fanfan werkte de bal in extremis weg. Twee minuten later scoorde Pedro Pauleta de openingstreffer. Cana speelde hem de bal toe en de Portugees trapte de bal met een prachtige volley in doel. Even later kreeg de Arend van de Azoren nog een prachtige kans, maar wrong deze de nek om. Drie minuten voor rust verdubbelde de 31-jarige aanvaller de score dan toch toen hij een voorzet van Reinaldo in doel werkte.

Ook in de tweede helft kreeg Pauleta nog enkele mooie kansjes, maar scoren deed de Portugees niet meer. Het was Sochaux dat nu in de aanval trok en op het uur trof Mathieu de deklat. Vijf minuten later mocht Araujo Ilan een strafschop omzetten, maar de Braziliaan trapte de bal op de paal. Een kwartier voor tijd kwam de aansluitingstreffer er dan toch via Francileudo Santos, maar verder dan dat kwam Sochaux niet meer.

In het klassement staat Sochaux nu gedeeld zesde met Bordeaux. PSG klimt naar de elfde plaat