Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade du Vélodrome
Auxerre wint bij Marseille

Auxerre heeft vandaag haar wedstrijd van de achttiende speeldag in de Ligue 1 gewonnen in Marseille met 0-1. Voor de wedstrijd was er een eerbetoon voor Raymond Goethals (lees ook: Eerbetoon voor Goethals bij Marseille).

Geen Pieroni aan de aftrap bij Auxerre. Dat was toch enigszins verrassend aangezien hij de laatste weken erg sterk presteert. Maar Guy Roux geeft de voorkeur aan Benjani.

Marseille begon nochtans het sterkst aan de wedstrijd en de eerste goede mogelijkheid kwam er na 21 minuten toen Samir Ben Saïd Nasri door de verdediging glipte en een voorzet verstuurde naar Koke. Bolf was net op tijd teruggekeerd om in hoekschop te werken. Tien minuten later mocht Pedretti een vrije trap nemen. Hij deed dit met verve; doelman Cool was geklopt, maar de bal ging twee centimeter naast zijn doel buiten. Net voor rust scoorde Costa bijna, maar ook zijn schot ging net naast het doel buiten.

Net na het uur scoorde Auxerre met haar eerste goede kans. Het was Benjani die een pegel op doel verstuurde. Gavanon, de vervanger van de geblesseerde Fabien Barthez, kon niets beginnen tegen deze trap. Marseille kon niets terugdoen. Ook een eindoffensief leverde niets meer op. Het 'Troussier-effect' lijkt zeer snel uitgewerkt te zijn. Luigi Pieroni mocht niet invallen.

In het klassement neemt Auxerre momenteel de derde plaats over van Marseille, dat een plaatsje naar onder zakt. Natuurlijk volgen straks nog acht wedstrijden van de Ligue 1. Sochaux-PSG wordt morgen pas gespeeld.