Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Gerland
Lyon herfstkampioen, maar krijgt het warm

Olympique de Lyon heeft zich vrijdagavond tot hersftkampioen gekroond. Het speelde thuis 1-1 gelijk tegen Marseille en telt nu vier punten meer dan eerste achtervolger Lille, dat haar wedstrijd van de negentiende speeldag nog moet afwerken.

De eerste kansen waren voor de bezoekers. Marlet miste na twee minuten de eerste goede mogelijkheid, maar één minuut later was Lyon al op achtervolgen aangewezen toen Peguy Luyindula Marseille op voorsprong bracht. Abidal speelde de bal niet hard genoeg terug op zijn doelman Puydebois en Luyindula greep zijn kans. Tot groot jolijt van de meegereisde supporters scoorde hij ook. Lyon probeerde meteen tegen te scoren en net voor het kwartier was Juninho erg dicht bij de gelijkmaker, maar de Braziliaan miste. In de 28ste minuut ging Luyindula weer alleen op doel af, maar scoorde ditmaal niet. Dat deed Sidney Govou tien minuten later wel aan de overkant. Wiltord snelde alles en iedereen voorbij en leverde een prima voorzet af die door Govou binnengelegd werd. 1-1 was meteen ook de ruststand.

De tweede helft ging verder op het elan van de eerste. Beide clubs probeerden te voetballen en daar vloeiden mooie acties en kansen uit voort. Lyon kreeg de beste kansen, maar Wiltord en later Govou konden de thuisclub niet op voorsprong trappen. Ferreira kreeg een kwartier voor tijd aan de overkant nog een mooie doelkans, maar scoren zat er niet meer in. 1-1 was de einduitslag in een boeiende wedstrijd.

Lyon mag zichzelf herfstkampioen noemen na dit gelijkspel. Het telt nu vier punten voor op dichtste achtervolger Lille, dat zaterdagavond om 20u00 speelt op het veld van Ajaccio, de voorlaatste in de Ligue 1. Marseille is nu vijfde en kan nog wel bijgehaald worden door Sochaux (in Nantes) en Bordeaux (in Monaco), maar behoudt wel aansluiting met de top.