Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Louis II
Ook Monaco en Bordeaux gelijk

Na het gelijkspel van Marseille bij leider Lyon gisterenavond speelde Monaco en Bordeaux 1-1 gelijk. Op basis van de tweede helft verdiende de thuisclub de overwinning, maar het miste teveel kansen.

De eerste echte kans leverde - net als gisteren bij Lyon-Marseille - meteen een doelpunt op voor de bezoekers. Faubert zette de actie op en speelde de bal door naar Jean-Claude Darcheville, die met een duik de bal in doel kopte. Bordeaux domineerde en scoorde een tweede keer in de 23ste minuut, maar het tweede doelpunt van Darcheville werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Hierna kwam Monaco beter en beter in het spel en dit leverde een grote kans op voor Squillaci, maar zijn kopbal ging net naast het doel van Ramé buiten. Vijf minuten later, in de 37ste minuut, probeerde Kallon de doelman van Bordeaux vanop 40 meter te lobben, maar tot grote opluchting van Ramé ging de bal net naast. Het Monegaskische doelpunt kwam er dan toch, via diezelfde Kallon, drie minuten voor rust. Maicon ging Jurietti voorbij en zette voor. Kallon trapte de bal beheersd binnen.

In de tweede helft was het de thuisploeg die domineerde in het eigen Stade Louis II. Dit leverde kansen op voor Saviola en Chevanton, maar scoren deden zij niet. Chevanton, Maicon, Adebayor en Perez kregen in de laatste tien minuten nog goede kansen voor Monaco, maar de Monegasken morsten met de kansen. Saviola scoorde nog wel maar het doelpunt werd - deze keer terecht - afgekeurd wegens buitenspel. Bordeaux kon maar één keer tegenprikken via Meriem, maar scoren deed hij niet.

In het klassement komt Monaco op de derde plaats, met negen punten minder dan leider Lyon. Bordeaux staat zesde.