Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade de La Beaujoire - Louise Fontenau
Malaise blijft ondanks gelijkspel

Nantes-Sochaux was de afsluiter van de negentiende speeldag en meteen ook van de heenronde in de Franse Ligue 1. Nantes kwam pas vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte van de bezoekers en sleept zo een broodnodig gelijkspel uit de brand.

Het begin van de wedstrijd verliep erg gelijkopgaand tot Nantes in de negentiende minuut op voorsprong kwam. Nicolas Savinaud zette zelf de actie op en rondde prima af. Acht minuten later maakte Araujo Ilan er met het hoofd 1-1 van. Net voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij het tweede doelpunt van Araujo Ilan. 1-2 was ook de ruststand.

Veel kleine kansjes kenmerkten de tweede helft. In de 80ste minuut werden de kansjes kansen en vijf minuten voor tijd volgde dan ook de gelijkmaker voor de thuisclub. Emerse Faé kwam in de boeken als doelpuntenmaker. 2-2 was ook de eindstand.

Sochaux had de wedstrijd eigenlijk kunnen en vooral moeten winnen. Bij Nantes houdt de crisis aan. Het behaalde punt was noodzakelijk, maar de Kanaries komen er niet echt ver mee vooruit.

Nantes blijft in de gevarenzone hangen met achttien punten. Dat zijn er slechts twee meer dan AC Ajaccio, de voorlaatste uit de Ligue 1. Sochaux deelt de zevende plaats met Bordeaux en telt 27 punten.