Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Francois Coty
Auxerre weer vier doelpunten tegen

In de laatste wedstrijd van de 32ste speeldag in de Franse Ligue 1 heeft AC Ajaccio verdiend gewonnen van Auxerre met 4-3. De club van Luigi Pieroni zat nooit echt goed in de wedstrijd en kon pas in de slotminuten twee keer scoren. Pieroni zelf viel tien minuten voor tijd in, maar scoorde niet.

De Corsicanen startten furieus aan de wedstrijd en Lucas Pereira kopte meteen de openingstreffer tegen de touwen. Vorige week won Ajaccio met 3-0 van Monaco en wilde dit duidelijk nog eens overdoen. Toch kwamen de bezoekers snel terug langszij. Lachuer paste naar Cheyrou, die met een gekruist schot doelman Porato verraste. Lange tijd ging het spel goed op en neer. De thuisclub domineerde Auxerre, dat donderdag in de Uefa Cup met 4-0 verloor in en tegen CSKA Moskou. Vijf minuten voor rust maakte Ouadah, die het eerste doelpunt inleidde, er met een harde vrije trap 2-1 van.

Ook na de pauze bleef de wedstrijd aangenaam om volgen. Beide teams probeerden aan te vallen en kregen enkele mooie kansen, maar pas net voor het uur werd er terug gescoord. Edson mocht profiteren van prima voorbereidend werk van André Luiz. Na een individuele actie van Demont mocht André Luiz zelf ook zijn goaltje meepikken. Vier minuten voor tijd kon Auxerre eindelijk nog eens tegenprikken en mocht Tanio de 4-2 binnenkoppen. Drie minuten ver in blessuretijd legde Akale tenslotte de 4-3-eindstand vast.

Ajaccio deed met deze overwinning een erg goede zaak met het oog op het behoud. Auxerre profiteert niet van het puntenverlies van enkele van haar concurrenten.