Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade Louis II
Monaco laat niet los
P V

AS Monaco heeft zondagavond in een inhaalwedstrijd van de 32ste speeldag Lille verslagen. De Monegasken wonnen in een saaie partij met 2-0. Het verlossende tweede doelpunt kwam er pas diep in blessuretijd.

Na de eerste helft stond het nog steeds 0-0 in Monaco-Lille. De thuisclub had licht overwicht, maar stuitte telkens weer op de sterke organisatie van de bezoekers.

In de tweede helft was er verbetering merkbaar in het spel, maar gescoord werd er niet in de beginfase. Dat gebeurde wel in de 65ste minuut, toen Squillaci de 1-0 tegen de touwen kon koppen. Vijf minuten in blessuretijd werd het dan toch nog 2-0. Op voorzet van Chevanton kopte Adebayor de bal voorbij doelman Sylva.

AS Monaco blijft derde met één punt minder dan Lille. Marseille staat vierde met vier punten minder dan de Monegasken. Leider Lyon kan dit weekend voor de vierde opeenvolgende keer de landstitel pakken als het wint van Ajaccio. Als er gelijkgespeeld wordt, mag Lille niet winnen. Lille neemt het in eigen stadion op tegen PSG.