Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille wint topper
Kristof Blomme

Marseille heeft de topper tegen Monaco gewonnen met 2-1. Nochtans bracht Meriem Monaco voor de pauze op voorsprong. Na de rust zette Marseille de scheve situatie echter recht na goals van Oruma en Lamouchi. Marseille klimt dankzij deze overwinning naar plaats acht. Ze hebben nu evenveel punten als de Monegasken.

De eerste helft in deze Franse topper was niet om over naar huis te schrijven. Er waren amper kansen te noteren. Na twintig minuten kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Een pass van Evra werd door Meriem afgemaakt. Vlak voor de pauze kreeg Marseille een strafschop. De snelle Niang werd van de sokken gelopen, maar Taiwo liet de mogelijkheid liggen.

Na twintig minuten in de tweede helft kon Marseille toch langszij komen. Oruma kreeg de bal mee en werkte beheerst af. Olympique ging nu voluit voor de drie punten. Oruma mocht nog eens op doel schieten, maar nu was Warmuz paraat. Een kwartier voor tijd probeerde Niang uit een heel scherpe hoek. Warmuz kreeg de bal niet onder controle en duwde de bal tot bij Lamouchi, die voor de 2-1 tekende. Monaco kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker. Sorlin trapte op doel, maar hij trof de dwarsligger. Marseille hield de drie punten op die manier thuis.