Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Saint-Etienne en Bordeaux delen punten
Kevin Pieters

De tweede wedstrijd van de zestiende speeldag in de Franse hoogste klasse was een fel bevochten duel tussen Saint-Etienne (6) en Bordaeux (4), met als inzet aansluiting te houden met de top 3.  Beide ploegen moesten na 90 minuten de buit delen met 1-1 als eindstand.

Voor de wedstrijd begon werd er één minuut stilte gehouden voor een overleden supporter van de thuisploeg.  Arbiter Layec floot de wedstrijd op gang. Hij mocht na twee minuten naar de middenstip wijzen toen Saint-Etienne de score wist te openen. Ilunga kopte ongedekt een hoekschop voorbij doelman Ramé.  De bezoekers op achtervolgen aangewezen.  De reactie kwam er in de zesde minuut via Darcheville, maar zijn schot werd in twee tijden gepakt door de doelman.  Bordeaux kwam een aantal keren dreigen, maar kreeg zijn aanvallers niet in stelling.    Het was wachten tot kort voor het half uur op nieuw gevaar.  Een kopbal van Perea en een schot van Fernando (Bordeaux) geraakten niet voorbij doelman Janot.  Het spel ging goed over en weer en de thuisploeg zag op hun beurt een kans op de veilige 2-0 in het zijnet belanden net voor rust.

Na de rust ging Bordeaux verder op zoek naar de gelijkmaker: Perea zag zijn schot opnieuw gered door Janot.  Saint-Etienne zag een volley van Piquionne  maar net over de dwarsligger scheren.  Na het uur opnieuw de bezoekers: een afstandschot vanop 20 meter vliegt net naast de kruising…doelman Janot had kanseloos geweest.  Na 75 minuten dan toch de opluchting voor Bordeaux nadat Faubert profiteerde van een fout in de verdediging: zijn schot ging hoog het doel in: 1-1.  Beide ploegen berustten in dit gelijke spel en in het laatste kwartier bloedde de wedstrijd dood.  Al bij al een aangename pot voetbal met een rechtvaardige uitslag.