Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Le Stadium
Toulouse komt weg uit de gevarenzone
Dirk Pieters

Toulouse komt stilaan weg uit de degradatiezone dankzij een overtuigende 3-0 overwinning tegen Ajaccio. Voor het eerst in zes wedstrijden kon Toulouse nog eens winnen.

Al na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Fode Mansare ging neer in de zestien en de scheidsrechter van dienst wees naar de stip. Daniel Moreira twijfelde niet en trapte de 1-0 op het bord. De bezoekers lieten zich niet doen, en amper vier minuten later stonden de bordjes bijna in evenwicht, maar het schot van Kamel Cahfni ging rakelings naast. Vlak voor rust kreeg Toulouse nog een grote kans, maar de poging van Moreira ging tegen de paal.

In het begin van de tweede helft zorgde Antonio Carlos voor de verdubbeling van de score. Doelman Porato kon enkel moedeloos toekijken. Ajaccio liet zich niet doen, maar scoren zat er blijkbaar niet in bij de bezoekers. Het werd zelfs nog erger voor Ajaccio, want in de slotfase maakte Bonnet er met het hoofd 3-0 van. [AN]