Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Francois Coty
Verrassend Ajaccio voorbij zwak Marseille

Een verrassend sterk AC Ajaccio heeft de openingswedstrijd van de 23ste speeldag gewonnen. De Corsicanen versloegen Marseille met 3-1, dat een slechte zaak doet. Ajaccio scoorde de 22 voorafgaande matchen slechts tienmaal.

Ajaccio begon sterk aan de partij en drukte Marseille tegen het doel van Fabien Barthez aan. Al na tien minuten werd de aanvalslust van de Corsicanen beloond toen Lucas Pereira een actie met Andre Luiz opzette en afrondde. Marseille kon daar niet veel tegenoverstellen, tot net voor de rust. Cana millimeterde de bal naar Maoulida die, typerend voor het spel van Marseille, zijn controle miste maar de bal met een gelukje tot bij Pagis kreeg. De neo-Marseillais trapte de bal voorbij Porato. Marseille kwam dus net voor rust – zij het onverdiend – langszij.

In de tweede helft ging het spel beter op en neer, maar de wilskracht bij de spelers van Ajaccio was veel sterker. Weer loonde dit na tien minuten, toen – wederom – Lucas Pereira zijn club op voorsprong bracht. Iets voor tijd werd het nog 3-1 toen  Barthez verschalkte.

Verdiende overwinning voor Ajaccio, dat terug begint te geloven in het behoud. Marseille doet een slechte zaak, maar kon vandaag geen aanspraak maken op de overwinning.