Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Le Stadium
Lille troosteloos gelijk, Nancy verdiend

Na de verrassende nederlagen van Marseille en PSG kon Lille een goede zaak doen in het klassement. Het vergat echter de drie punten mee te pakken uit Toulouse na een scoreloos gelijkspel. Nancy ging winnen bij Rennes en ook Nantes en Le Mans wonnen hun wedstrijd.

In een erg gesloten wedstrijd deelden Toulouse en Lille de punten. Pas in de 93ste minuut viel er wat te beleven toen Revault nog maar net een bal van Moussilou uit zijn doel kon houden. Een scoreloos en troosteloos gelijkspel dus.

Nancy kon al bijna dertig jaar niet meer winnen op het veld van Rennes, maar deed dat vanavond wel. De bezoekers namen weinig risico’s, maar ook de thuisploeg kon niet echt overtuigen. Een logische 0-0-ruststand was het gevolg. Net voor het uur kon Brison, die tien minuten later met zijn tweede gele kaart uitgesloten werd, Nancy op voorsprong brengen en diep in blessuretijd verdubbelde Duchemin de score. 0-2 was ook een terechte uitslag.

Andere uitslagen:
Metz – Nantes 1-4
Proment (27) voor Metz; Guillon (23), Diallo (42 en 65) en Payet (92) voor Nantes

Troyes – Le Mans 1-3
Nivet (60) voor Troyes; Matsui (31 en 35) en Fauré (79) voor Le Mans

Zondag worden nog twee wedstrijden afgewerkt. Lens krijgt het bezoek van Monaco en Lyon ontvangt Auxerre voor dé topper van de 23ste speeldag.