borBordeaux
Strasbourg
0-1
10' Ulrich Le Pen (pen)
PSG verslikt zich in Nice, Bordeaux wint

Op de 23ste speeldag in de Franse Ligue 1 ging PSG verrassend onderuit bij Nice. Bordeaux won wel, zij het niet zonder moeite, van Strasbourg. Saint-Etienne kreeg vier doelpunten om de oren op bezoek bij Sochaux.

Twee verdedigend ingestelde ploegen, Nice en PSG, leken lange tijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen. In de eerste helft kregen de bezoekers via Pancrate wel een goede kans, maar afwerken lukte niet. De Parijzenaars konden niet overtuigen en kregen twee minuten voor tijd het deksel op de neus. Een hoekschop van Roudet kwam op het hoofd van Traoré terecht, die de bal erg simpel mocht binnenkoppen. De verdedigers van PSG bewogen niet en Nice hield dus onverwacht, maar verdiend, de drie punten thuis.

Bordeaux won wel. Het versloeg in eigen huis Strasbourg met 2-1. De winnende treffer viel pas in de 93ste minuut. Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Le Pen, die een strafschop omzette. Bordeaux zocht de gelijkmaker, en vond die ook een halfuur later. Met een harde kopbal bracht Fernando de bordjes weer in evenwicht. De potjes kookten over en na een moordaanslag op Faubert mocht Moslem Farag terecht gaan douchen. In de tweede helft leken de bezoekers met een man minder toch stand te kunnen houden, maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoorde Faubert alsnog de winnende treffer.

Sochaux domineerde in de eerste helft een slap Saint-Etienne, maar kon daar niet van profiteren. Het had een strafschop nodig om nog voor rust op voorsprong te klimmen. Camara stopte Isabey foutief in het strafschopgebied, en dat deed de gemoederen uiteenspatten. Alledine Yahia sloeg Isabey in het gezicht en mocht volkomen terecht het veld verlaten. Teddy Richert ergerde zich aan de situatie en kreeg ook nog geel. Na drie minuten getreuzel kon de strafschop dan eindelijk omgezet worden door Menez. In de tweede helft kon Sochaux de voorsprong nog uitbreiden tot 4-0 via Ilan en tweemaal Dagano (ex-Genk). Saint-Etienne kon, ook voor de uitsluiting van Yahia, op geen enkel ogenblik aanspraak maken op een puntje.