Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Gerland
Ook Bordeaux krijgt Lyon niet klein

De topper tussen de eerste en de tweede uit de Franse Ligue 1, Lyon en Bordeaux, eindigde zoals die begon; 0-0. De bezoekers pakten het tactisch zeer goed aan, maar schieten niets op met het gelijke spel.

Negen punten bedroeg het verschil tussen Lyon en Bordeaux, dat zelfs nog een wedstrijd meer gespeeld had. Het moest dus winnen om terug wat meer spanning in de competitie te brengen, maar slaagde daar niet in. Trainer Ricardo Gomes pakte het tactisch goed aan, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Lyon had tot nu toe elke wedstrijd in het eigen Stade Gerland minstens een doelpunt kunnen maken. Dat lukte vanavond niet…

Beide clubs startten goed aan de wedstrijd, met enkele kansjes tot gevolg. Het werd een harde maar faire match, die vooral uitgevochten werd op het middenveld. Net voor rust moest Monsoreau bij Lyon naar de kant. Coach Houllier bracht Wiltord als vervanger. Het lijstje van geblesseerden bij de landskampioen blijft dus aandikken.

Ook in de tweede helft startten les Girondins verdedigend, om Lyon zo goed mogelijk op te vangen. Juninho, de vrijschopspecialist van Lyon, kreeg nog enkele kansen, maar geen van zijn vrije trappen kon doelman Ulrich Ramé voldoende bedreigen.

Lyon telt nu 55 punten uit 24 wedstrijden. Bordeaux heeft een wedstrijd meer gespeeld, en telt nog steeds negen punten achterstand. Auxerre vervolledigt de topdrie met 42 punten.