Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade de l'Aube
Marseille knoopt terug aan met overwinning

Marseille heeft terug aangeknoopt met een overwinning. Op het veld van Troyes won l’OM met 0-1. Sabri Lamouchi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd al na enkele minuten spelen.

Na een vier op twaalf moest Marseille vandaag winnen om voeling te houden met de top. Dat deed het ook, zij het zonder glans. Troyes verloor vanavond voor de derde keer op rij, na verlies tegen Le Mans (1-3) en PSG (2-1).

De eerste kans was voor de thuisploeg, toen Grax de diepte in werd gestuurd. Fabien Barthez toonde zich echter goed wakker en werkte de bal veilig weg. Marseille prikte meteen tegen met een actie van Maoulida, die een voorzet verstuurde naar Lamouchi. De middenvelder tikte zijn vijfde doelpunt van het seizoen in het doel van Le Crom. Troyes probeerde meteen terug te slagen, maar was offensief onmondig. Bij de rust leidde Marseille verdiend met 0-1.

De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld als de eerste. Marseille legde het tempo op en Troyes onderging. Met nog een halfuur op de klok verlaagden de bezoekers het tempo en counterden er lustig op los. Het werd nog zweten voor l’OM, want Troyes kwam nadrukkelijker naar voor. Een doelpunt zat er echter niet meer in. 0-1 was de logische en verdiende einduitslag.

Vanavond wordt de topper van de speeldag, Lyon – Bordeaux, nog afgewerkt. De verslagen van de andere wedstrijden van de 25ste speeldag vindt u hier.