Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Felix Bollaert
Pieroni scoort, Lens wint zwakke partij
Ruben Claesen

Jean-Pierre Papin en zijn Lens lijken vertrokken. Les Sang et Or boekten zaterdag hun tweede overwinning van het seizoen en laten zo het degradatiegebied achter zich. Landgenoot Luigi Pieroni mocht eens starten en bedankte met een treffer: hij opende de score vanaf de penaltystip.

Een twijfelachtige aanvangsfase zorgde ervoor dat het eerste doelgevaar pas na een kwartier te noteren viel. Kahlenberg haalde enig mooi uit, Runje redde; op de daaropvolgende tegenaanval moest Sorin attent zijn op een poging van Dindane. Na drieëntwintig minuten kreeg de thuisploeg een strafschop, na een fout op Monterrubio. Pieroni trapte hem feilloos strak in de rechterbenedenhoek: 1-0 voor Lens. De resterende eerste periode zou kansenloos voorbijgaan, een saaie eerste helft bleef steken op 1-0.

Auxerre probeerde in de laatste vijfenveertig minuten het spel in handen te nemen, maar in de combinaties maakte het te veel slordigheden. Na twintig minuten kreeg het wel een dito kans op de gelijkmaker. Lejeune gaf voor voor Niculae, maar de Roemeen miste, oog in oog met het lege doel, onbegrijpelijk. Een gelijkmaker zou er ook niet meer komen, integendeel, Lens zou de score verdubbelen. Met nog twaalf minuten te spelen kwam Mangane na een mooi uitgespeelde counter alleen voor Sorin, die hij in twee keer passeerde. Dat was meteen de beslissing, een goed resultaat voor Papin en Pieroni, die op het uur vervangen werd.