setSaint-Etienne
marMarseille
1-0
Datum: 06/10/2007 17:10
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Gerets’ Marseille verliest in laatste seconde
Ruben Claesen
| 0 reacties
Gerets’ Marseille verliest in laatste seconde
Foto: © SC

Twee minuten en zevenenvijftig seconden waren reeds voorbij, de drie minuten blessuretijd was zo goed als verstreken. Maar in drie seconden kan er veel gebeuren. Een dekkingsfout van jewelste bijvoorbeeld, een man als Dernis alle ruimte geven om met zijn linker de bal heerlijk onder de lat te krullen. Het gebeurde in Saint-Etienne – Marseille. Al is het op de keper beschouwd gewoon een dik verdiende thuiszege voor Les Stéphanois.
 
Zoals altijd was er weer veel te doen rond de match tussen de twee rivalen, het Stade Geoffroy-Guichard was dan ook volledig uitverkocht. De ploeg van Erik Gerets ging woensdag nog winnen op het veld van Liverpool en ook nu stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De thuisploeg nam het heft in handen, maar de eerste schietkans was voor de bezoekers. Valbuena mikte echter naast. Saint-Etienne liet het niet aan haar hart komen en bleef domineren, maar in het bezoekende doel stond doelman Mandanda klaar. Die bedwong inzetten van Gomis en Ilan, en zorgde er zo voor dat Marseille aan de rust nog niet in het krijt stond.
 
Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Marseille kwam er sporadisch uit met de vaardige Ziani en Valbuena, Saint-Etienne bleef de wet dicteren. Vlak na rust kreeg de volledig vrijstaande Gomis een goede kopkans, maar hij miste. Naarmate het einde naderde steeg de spanning meer en meer, om in de slotminuten tot een climax te komen. Met nog enkele tellen te gaan kreeg Geoffrey Dernis wel erg veel ruimte om uit te halen, en dat geschenk ontving hij met open armen. Hij knalde de bal knap en keihard onder de deklat, buiten het bereik van Mandanda. Zo verloor l’OM alweer, al moet gezegd dat dit Saint-Etienne ook een zeer degelijke tegenstander was.