lorLorient
monMonaco
1-0
2-0
2-1
Datum: 11/08/2007 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade du Moustoir
Monaco en Marseille kunnen niet winnen
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Monaco en Marseille kunnen niet winnen
Foto: © SC

Lorient – Monaco 2-1
Monaco kende afgelopen seizoen een bijzonder matig jaar en ook deze jaargang is niet goed begonnen voor de Monegasken. Afgelopen week speelde de ploeg gelijk en zaterdag verloor de ploeg uit het Prinsbisdom nog met 2-1 tegen Lorient.

Lorient namen onmiddellijk de wedstrijd in handen. Na 14 minuten resulteerde die felle start al in het openingsdoelpunt. Saïfi devieerde een vrijetrap van Vahirua in doel. Monaco bleef vervolgens op zoek naar zichzelf. Hiervan maakte Saïfi, volledig ongedekt, gebruik om op het half uur zijn tweede tegen de netten te prikken.

Lorient nam gas terug waardoor Monaco terug in de wedstrijd kon komen. Veel weerstand boden de Monegasken niet. Iets voorbij het uur kwam de ploeg wel nog terug dankij Gakpé. Monaco ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Lorient hield goed stand.


Marseille – Rennes 0-0
Na de bijzonder teleurstellende wedstrijd van afgelopen week bij Strasbourg, moest Marseille thuis tegen Rennes op zoek gaan naar eerherstel. Dat deden de Zuid-Fransen wederom niet. 

Beide ploegen maakten er een uitermate zwak duel van. Het tempo was veel te laag, waardoor kansen dan ook een zeldzaamheid waren. Uiteraard kregen beide ploegen wel wat kansjes, maar de drie punten verdiende geen van beide. Het was dan ook niet onlogisch dat deze zwakke wedstrijd op 0-0 bleef steken.