Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Felix Bollaert
PSG speelt knap gelijk bij Lens
Ruben Claesen

Ook Paris Saint Germain is van de nul af. De hoofdstedelingen moesten op de tweede speeldag op bezoek bij Lens, al meteen een stevige affiche. Maar PSG weerstond de druk en mag zelfs teleurgesteld zijn dat het enkele goeie kansen toch de nek omwrong. In een aangename wedstrijd werd er niet gescoord, het bleef 0-0. Aruna Dindande (Lens) begon aan de match, maar werd na achtenzestig minuten vervangen.

Laat wel duidelijk zijn: Lens dicteerde over het algemeen de wet. Het had het meeste balbezit, maar de driemansaanval (Kalou-Dindane-Akalé) leek zichzelf te vaak voor de voeten te lopen. De beste kansen in de eerste helft waren dan ook voor de bezoekers. Na een kwartier vond Rothen het hoofd van Armand, doelman Runje zag de bal over zijn doel vliegen. Vlak voor het halfuur kreeg Runje het opnieuw warm, toen Mendy voorzette en de voet van Diané vond, die het leer op zijn beurt maar net langs de verkeerde kant van de paal devieerde.

In de tweede helft ging de pijlsnelle Akalé, zo rond het uur, er op de rechterflank vandoor. Hij gaat voorbij aanvoerder Armand, maar die ging aan Akalés truitje hangen. Scheidsrechter Bré wilde echter van geen strafschop weten, hoewel die misschien wel op zijn plaats was. Lens bleef zoeken naar de winning goal, maar moest alert blijven om niet op één van die vlijmscherpe tegenaanvallen te lopen. Op tien minuten van het einde zag het halve Félix-Bollaert de bal al binnen, maar jammer genoeg voor de thuisploeg had de bedrijvige Akale via een knap schot alleen maar de deklat geraakt. Bij 0-0 bleef het, jammer voor de wedstrijd, die zeker enkele goals meer verdiende, maar het was wel een billijke uitslag.