Nancy start het seizoen sterk
Jimmy Wouters

Nancy – Caen 1-0
Nancy is het seizoen uitstekend begonnen. Nadat de club vorige week op het veld van Rennes knap ging winnen, ging nu in eigen stadion Caen voor de bijl.

Nancy liet Caen niet in de wedstrijd komen. Al na 7 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van de Braziliaan Kim. Na de sterke openingsfase van de thuisploeg herstelde Caen vervolgens het evenwicht. Het spel ging aardig op en neer met kansen voor beide ploegen, maar aan de score veranderde er niets meer.

Saint-Etienne – Valenciennes 3-1
Valenciennes kwam als leider naar het Geoffroy-Guichard stadion afgezakt, maar moest het zonder haar topschutter Audel stellen. Zijn afwezigheid bleek uiteindelijk een groot mankement te zijn.

Valenciennes werd al vroeg door een enthousiaste thuisploeg tegen het eigen doel gedrukt. Het openingsdoelpunt kon dan ook niet lang uitblijven. Na 19 minuten zette Gomis met een fraai lobje de 1-0 tussenstand op het bord. Valenciennes kwam vervolgens beter in het spel en beide ploegen trokken de kaart van de aanval.

De wedstrijd was aardig om volgen met kansen voor beide ploegen. Toch was het Saint-Etienne dat na 70 minuten de score verdubbelde dankij een treffer van Feindouno. De ingevallen Audel milderde twee minuten voor tijd nog voor Valenciennes. In de toegevoegde tijd maakte Feindouno er nog 3-1 van.