Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Gerland
Goed Le Mans stuit op de klasse van Lyon
Ruben Claesen

Olympique Lyon is zaterdagavond met de schrik vrijgekomen in de thuismatch tegen Le Mans. Na tien minuten in de tweede helft stond het met 0-2 in het krijt, maar in amper zeven minuten tijd (70’-77’) boog het die achterstand om in een 3-2 voorsprong. Een fantastische prestatie van de thuisploeg, dat zo bewijst dat de klasse van de voorbije seizoenen nog altijd niet is verdwenen.

In de eerste helft was er de dominantie van Lyon, maar het voorlopige onvermogen om die om te zetten in doelpunten. Het meerendeel van de kansen was voor de thuisploeg. Op het halfuur had Juninho de grootste. Govou bereikte Grosso op de linkerflank, die gaf de bal voor en daar was de kleine Braziliaan paraat: zijn gekruiste kopbal strandde echter op de paal. Met nog drie minuten te spelen rukte Réveillère op aan zijn rechterflank en gaf laag voor, Govou’s inzet werd echter gestuit door Pelé. Dan moest het maar in de tweede helft gebeuren, leek L’OL te denken en vooral doelman Vercoutre, want op de tegenaanval waren het de bezoekers die de score openden, met Gervinho in een belangrijke rol. De ex-speler van Beveren kreeg erg veel ruimte en haalde uit vanaf een scherpe hoek, doelman Vercoutre liet de bal knullig door de handen glippen en Sessègnon was goed gevolgd om de 0-1 binnen te tikken. Stilte in het Stade Gerland, Lyon was even te verrast om voor de rust nog iets terug te kunnen doen.

In de tweede helft leek het geluk van Lyon niet terug te keren. Na vijf minuten raakte het via Toulalan opnieuw de paal, en even later kon Le Mans zelfs de score verdubbelen. En weer had Gervinho, ongetwijfeld de beste man bij de bezoekers, er een belangrijk aandeel in. De aanval begon bij Sessègnon, die Gervinho op rechts aanspeelde. De dribbelvaardige Ivoriaan ging dan voorbij Grosso en haalde knap de achterlijn, bovendien behield hij het overzicht en bood de mee ingeschoven Sessègnon zijn tweede van de avond aan. Een erg mooie aanval van Le Mans, Lyon wist er geen raad mee. De bezoekers hoopten de match uit te spelen, maar Govou dacht daar anders over. Met nog twintig minuten op de klok werd hij goed aangespeeld door Juninho, kapte Pinault uit alvorens Pelé met een schot in de korte hoek het nakijken te geven. Lyon had weer moed en kreeg vleugels. Vijf minuten later stonden de bordjes weer gelijk. Juninho schilderde een vrije trap op de knikker van Benzema, die hard kon binnenkoppen. Lyon had nog een kwartier voor de winning goal, maar zoveel tijd bleek het niet nodig te hebben. Want weer twee minuten later zorgde Baros voor de bevrijding. Een hoekschop van Juninho werd ingekopt door Benzema, die zo Baros bediende. De ingevallen Tsjech controleerde en twijfelde vervolgens niet om de 3-2 binnen te knallen. In zeven minuten tijd scoorde Lyon drie keer, Le Mans bleef verbijsterd achter en kon zich niet meer herorganiseren om er een slotoffensief uit te halen.