Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Marcel Picot
Nancy, de verrassende leider in Frankrijk
Ruben Claesen

Het Nancy van trainer Pablo Correa blijft maar winnen. Dit keer zette het in eigen huis het altijd lastige Saint-Etienne redelijk makkelijk opzij. Het won met 2-0 en komt zo opnieuw alleen aan de leiding, met twee punten meer dan Valenciennes en Bordeaux. Bovendien heeft het zelfs een match minder gespeeld.

Nancy domineerde de eerste helft, maar kansen waren er amper. Dat kwam waarschijnlijk door de vroege voorsprong van ASNL. Die kwam na twaalf minuten tot stand: Gavanon vond met een vrije trap het hoofd van Kim, die de bal in doel devieerde. Saint-Etienne had niet meteen een antwoord klaar, Nancy nam eerder een afwachtende houding aan. Tien minuten voor rust kwam het bijna op 2-0, maar het schot van Bérenguer ging rakelings naast. Zo leidde Nancy verdiend bij de rust, maar echt opwindend was het kijkstuk niet.

Ook in de tweede helft hadden Les Verts niet veel in de pap te brokken. Het dwong nagenoeg geen noemenswaardige kansen af en kon Nancy nooit echt onder druk zetten. Net na het uur kwam Nancy er twee keer goed uit. Eerst via een lob van Hadji, die Janot in corner duwde, vervolgens door een vrije trap van Gavanon, die op de paal strandde. Met nog vijf minuten op de klok maakte Nancy het uiteindelijk toch helemaal af. Brison stuurde Fortuné diep, die knap Nivaldo uitkapte en vervolgens mooi in de verste hoek besloot. Een verdiende zege voor de thuisploeg, dat niet veel werk had aan een ongeïnspireerd Saint-Etienne.