Stadion: Le Stadium
Bordeaux nestelt zich bovenin
Ruben Claesen

Bordeaux – Monaco 2-1

Bordeaux domineerde in de eerste helft, maar de kansen ontbraken en bijgevolg de goals ook. In de tweede helft kon Chamakh de score toch openen. Jussiê haalde de achterlijn, bediende Fernando die op doel trapte, Chamakh kon de bal nog deviëren en zo de netten bol zetten. Een kwartier voor tijd besliste Wendel de match. Na een knap uitgesponnen counter kwam de Braziliaan aan de bal. Hij behield zijn kalmte en trapte de 2-0 genadeloos binnen. In de slotfase kon Monaco nog milderen via Nené, maar toen was het kalf reeds verdronken.

Valenciennes – Metz 0-0

Het verrassende Valenciennes kon in het eigen Nungesser niet winnen van rode lantaarn Metz. Met erg veel spelers achter de bal kon Metz de thuisploeg twee puntjes afsnoepen.

Rennes – Lille 2-2

In een goede wedstrijd heeft Lille andermaal niet kunnen winnen. Met Kévin Mirallas in de basis begonnen de bezoekers het beste en kwamen na twintig minuten op voorsprong via Franquart. Na de rust maakte Leroy al vroeg gelijk, Didot bracht zijn ploeg even later zelfs op 2-1. Uiteindelijk was het linksachter Michel Bastos die Lille met nog een kwartier te spelen nog een punt bezorgde. Mirallas werd na 54 minuten vervangen.

Strasbourg – Lorient 0-0

Het tweede en laatste doelpuntenloze gelijkspel viel te noteren in Strasbourg. De thuisploeg had kansen genoeg om Lorient met lege handen naar huis te sturen, maar verzuimde telkens om het af te maken.

Toulouse – Auxerre 2-0

Een overwinning die pas in het tweede deel van de tweede helft tot stand kwam. Elmander opende de score na achtenzestig minuten spelen, in de blessuretijd zorgde de 18-jarige Sissoko voor de verdubbeling. TFC sluipt zo weg van het degradatiemoeras, Auxerre zit er nog middenin.

Caen – Sochaux 2-2

Caen kwam even voorbij het halfuur op voorsprong via de Argentijn Eluchans en behield die bonus tot aan de rust. In de tweede periode kwamen de bezoekers beter uit de kleedkamer en op het uur maakte N’Daw gelijk. Caen liet het niet aan haar hart komen en kwam even later weer op voorsprong via Proment. Maar het zou de drie punten niet thuis kunnen houden, want met nog een kwartier te spelen bezorgde Valter Birsa vanaf de penaltystip zijn ploeg alsnog een punt.