Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Parc Des Princes
Drie leiders in Frankrijk

Paris Saint-Germain heeft in het Parc des Princes de topper tegen Olympique Lyon met het kleinste doelpunt gewonnen. Daardoor komt PSG met Lyon en Marseille samen aan de leiding in de Ligue 1.

PSG wist wat het moest doen om weer helemaal mee te doen in de titelstrijd: winnen. In de twee laatste wedstrijden in de Franse competitie wonnen ze evenveel keer met 4-0, dus het vertrouwen was alvast aanwezig bij de hoofdstedelingen. Lyon leed deze week al pijnlijk puntenverlies thuis tegen Nancy.

Paris Saint-Germain drong aan en werd net voor rust beloond voor zijn inspanningen. Ibrahimovic zette Blaise Matuidi op weg naar het enige doelpunt uit de wedstrijd. In de tweede helft probeerden de bezoekers nog iets terug te doen, maar het kon geen goals maar maken. Frankrijk heeft nu drie ploegen met evenveel punten aan kop van de rangschikking, eerste achtervolger Lorient volgt op vijf punten.