Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Parc Des Princes
Titelfeest PSG uitgesteld
Timothy Collard

Paris Saint-Germain is er zondagavond niet in geslaagd om de Franse titel te pakken. PSG stelde op eigen veld teleur tegen het bescheiden Valenciennes. De Parijse club beëindigde de wedstrijd met tien man en kwam uiteindelijk niet verder dan 1-1.

Al heel vroeg in de wedstrijd zag het er niet best uit voor het team van coach Carlo Ancelotti. Na iets meer dan een kwartier wedstrijd bracht Gaël Danic Valenciennes aan de leiding. Vlak voor rust kreeg sterkhouder Thiago Silva rood en zo moest PSG de volledige tweede helft afwerken met zijn tienen.

Na de rust ging de Franse topclub evenwel op zoek naar de gelijkmaker, en als het even kon nog iets meer. Een tiental minuten voor tijd werd de aanvalsdrang van PSG beloond. Alex zorgde voor de gelijkmaker en mits nog een doelpunt verzekerde de Parijse club zich alsnog van het kampioenschap.

Het bleef echter gelijk en zo moet Paris Saint-Germain zijn titelfeestje minstens een week uitstellen. Volgend weekend wacht Zlatan en co de moeilijke verplaatsing naar Lyon, de nummer drie in de stand. Staat PSG volgende week op, of bezwijkt het onder de titeldruk?